RKC wint thuisduel van Heracles

RKC heeft zich zondag een uitstekende dienst bewezen door een overtuigende overwinning op Heracles Almelo te boeken. In de wetenschap dat de concurrentie punten had gemorst, pakten de Geelblauwen wel de volle buit. Doelpunten van Ola John, Lennerd Daneels en Richard van der Venne leverde een klinkende 3-0 zege op.

Zondag om klokslag 14:30 uur werd er onder heerlijke voetbalomstandigheden afgetrapt in het Mandemakers Stadion. RKC kende een sterke start van de wedstrijd. Na tien minuten aftasten van beide ploegen waren de Geelblauwen bij de eerste mogelijkheid direct doeltreffend. Na een goede tackle van Thijs Oosting ontving Richard van der Venne de bal. Vervolgens pikte Lennerd Daneels de bal op en trok door naar de achterlijn. De Belg vond met zijn voorzet Ola John die goed naar binnen kapte en met rechts in de korte hoek doel trof: 1-0!

Kansen waren voor beide doelen spaarzaam, maar RKC was in het eerste kwart uiterst effectief. Na een goede combinatie over meerdere schijven kwam de bal terecht bij Daneels. Vanaf de rand van de zestien haalde met een lage schuiver de trekker over en passeerde doelman Janis Blaswich in de verre hoek: 2-0!

Na ruim een half uur kwam het eerste momentje van de thuisploeg. Teun Bijleveld sneed een vrije trap scherp aan, maar bij de tweede paal kon Rai Vloet er namens de Heraclieden niet goed achter komen. Aangezien ook in het restant van de eerste helft kansen en dus doelpunten uitbleven gingen de Geelblauwen met een comfortabele 2-0 voorsprong de rust in.

Na rust bleef RKC erg compact spelen en werd op het moment van balbezit snel het speelveld overgestoken om zo snel de aanval te kiezen. Na ruim een uur spelen was de eerste grote mogelijkheid wederom voor de Waalwijkers. Oosting legde de bal af op Van der Venne die de bal op de slof nam, maar Blaswich op zijn weg vond. De rebound kwam voor de voeten van Daneels, alleen ook zijn poging werd gekeerd.

Na 75 minuten gooide Van der Venne het duel volledig op slot. Na een goede onderschepping en dito pass van Vurnon Anita controleerde de middenvelder de bal goed. Hij bleef rustig, kapte zijn directe tegenstander uit en ronde in de korte hoek kalmpjes af: 3-0!

Aanvoerder van het lokale nieuws. Wist u dat wij iedere morgen meer dan 2500 nieuwsbrieven verzenden.