Winst voor Van Gerwen in matige wedstrijd

Foto: screenshot/WG

Michael van Gerwen heeft op de tweede dag in de Premier League Darts een zege geboekt . De 31-jarige Vlijmenaar was in Milton Keynes  te sterk voor de Schot Peter Wright: in een matige wedstrijd (7-2). Tot 2-2 ging de partij gelijk op, daarna won ‘Mighty Mike’ vijf legs op rij.

Van Gerwen en Wright kwamen in de partij nauwelijks in hun ritme en haalden daardoor allebei niet het gewenste niveau. In de eerste leg vond Van Gerwen nauwelijks de triples en leverde daardoor zijn eigen beurt in. Het slechte begin maakte hij daarna direct ongedaan. Via onder meer een 180’er in de leg van Wright bracht Van Gerwen de stand weer in balans.
Van Gerwen kwam daarna scorend iets beter in zijn spel en plaatste in leg 6 een belangrijke break en liep vervolgens uit naar een 5-2 voorsprong. De vijfvoudig Premier League-kampioen gaf daarna geen kansen meer weg en pakte nog twee legs om een ruime overwinning te boeken op zijn grote rivaal.

De Premier League wordt dit jaar vanwege de coronapandemie op een centrale locatie gespeeld, voorlopig zonder publiek. Wereldkampioen Gerwyn Price moest zich maandag terugtrekken nadat hij positief had getest op het coronavirus. De Welshman, die Van Gerwen na zeven jaar heeft afgelost als nummer 1 van de wereld, werd vervangen door Wade.

Vandaag komt Van Gerwen weer in actie en treft dan de Engelsman Rob Cross, De Vlijmenaar heeft na twee wedstrijden nu drie punten.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Volg HeusdenNieuws ook via Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 2500 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een mail

 

 

 

 

 

 

 

 

Reacties