RKC verliest van koploper AJAX

RKC heeft zondag een nipte thuisnederlaag geleden tegen koploper Ajax. De Amsterdammers waren uiteindelijk met 0-1 te sterk door een vroege goal van Sébastian Haller.

De eerste echte kans van de wedstrijd kwam na ruim tien minuten spelen op naam van Ajacied Dusan Tadic. Na een steekpass probeerde hij Kostas Lamprou te verschalken met een lob, maar dat mislukte. Ajax drong RKC terug, wat na vijftien minuten de achterstand voor de Geelblauwen opleverde. Diezelfde Tadic gaf voor op Haller, waarna de Fransman met de punt van de schoen de verre hoek vond: 0-1.

Aanvallend had RKC het lastig tegen de Amsterdammers. Lennerd Daneels werd met een sliding gestuit door Devyne Rensch en voorzetten vanaf de zijkant waren veelal prooi voor doelman Kjell Scherpen. Tegelijkertijd gaven de Waalwijkers, op de 0-1 na, verder weinig echte kansen weg in de verdediging. Hierdoor gingen beide ploegen rusten met deze stand.

Het spelbeeld in de tweede helft had veel weg van dat in de eerste helft. RKC speelde achterin solide, maar kwam zelf ook tot weinig mogelijkheden voor het doel van Ajax. Alleen Richard van der Venne was dicht bij een doelpoging, maar door de tussenkomst van Lisandro Martínez kwam de nummer tien niet tot een schot. De wedstrijd kabbelde voort met het verschil van nog altijd één doelpunt.

De grootste kans op de gelijkmaker van RKC kwam een kwartier voor tijd uit een standaardsituatie. Nadat Ola John was gevloerd en een vrije trap had gekregen, pegelde Cyril Ngonge de bal op de lat. In de rebound was het daarna Melle Meulensteen die een kopbal helaas niet tussen de palen kreeg. Niet veel later kon de ingevallen Mohammed Kudus de wedstrijd beslissen, maar hij had teveel tijd nodig om Lamprou tot een redding te dwingen.

Met de 0-1 achterstand probeerde RKC in de slotfase de gelijkmaker te forceren via het inbrengen van aanvallers Finn Stokkers en Vitalie Damascan. Het leverde dan ook dreiging op voor het doel van Scherpen, maar helaas geen goals. RKC verliest hiermee met minimaal verschil van koploper Ajax.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.