Wethouder opent waterveld hockeyclub VMHC

Foto: VMHC

Vlijmen heeft er een mooie moderne sportfaciliteit bij. Zondag 11 april opende wethouder Kees van Bokhoven het nieuwe waterveld bij hockeyclub VMHC. Via een online livestream zagen leden van de club hoe de wethouder samen met de voorzitter het lintje doorknipte.

Opening te zien via livestream
In oktober 2020 is gestart met de aanleg van een nieuw waterveld bij VMHC en eind maart is het opgeleverd. Inmiddels hebben de leden van VMHC al meerdere trainingen en onderlinge wedstrijden* op dit mooie nieuwe veld mogen spelen. Afgelopen zondag vond de officiële opening plaats. Wethouder sport Kees van Bokhoven was gevraagd samen met de voorzitter van VMHC Corné van Iersel het veld te openen. Op gepaste afstand van elkaar knipten de heren om 12.00 uur precies het lint door en verklaarden het veld officieel voor geopend. Publiek mocht helaas niet aanwezig zijn. Wel kon iedereen via een livestream op Facebook meekijken. De digitale kijkers zagen ook de onderlinge mixwedstrijd die na de plechtigheid werd gespeeld waarbij de spelers uit Heren 1 en Dames 1 gehusseld waren.

Voor een club waar sportiviteit en gezelligheid samen gaan is een feestje zonder publiek maar matig. Voorzitter Corné beloofde daarom een groter feest te organiseren ter ere van het nieuwe waterveld. Een feest waar alle leden van de club bij aanwezig mogen zijn. Zodra het weer kan en mag natuurlijk.

Vernieuwing was nodig
Het nieuwe veld 1 was heel nodig voor VMHC. Het oude veld lag er al een jaar of 15 en stond op het punt afgekeurd te worden. Het kunstgras was versleten en de ondergrond ingeklonken, waardoor de kans op blessures groot is. De gemeente Heusden heeft de investering op zich genomen en ervoor gekozen het oude met zand ingestrooide kunstgrasveld te vervangen voor een waterveld. Niet alleen bij VMHC is een nieuw veld aangelegd. De gemeente legde ook bij MHCD in Drunen een nieuw waterveld aan. Beide clubs huren de velden terug van de gemeente.

Waterveld voor sneller en leuker spel
Watervelden zijn een belangrijke ontwikkeling in de hockeysport. Steeds meer clubs in Nederland hebben één of meer van dit soort velden. Een waterveld zorgt ervoor dat de bal soepeler en sneller over het veld rolt. Dit maakt het spel sneller en leuker. Ander voordeel is dat blessures verminderen, vooral brandwonden bij het vallen en glijden behoren tot het verleden. In het (inter)nationale tophockey wordt alleen nog maar op deze ondergrond gespeeld.

Duurzaam watersysteem
Klassieke kunstgrasvelden zijn ingestrooid met zand. Bij watervelden wordt een dun laagje water aangebracht. Dit gebeurt met grote waterkanonnen die voor een wedstrijd of training even worden aangezet om het veld te besproeien. De gemeente Heusden heeft gekozen voor een extra duurzaam systeem. Bij dit veld wordt gebruikgemaakt van een onderliggende waterbuffer. De buffer vangt al het water op dat op de velden valt, zowel neerslag als beregeningswater. Dit water wordt vervolgens hergebruikt voor de beregening van het veld. Dankzij dit hergebruik wordt aanzienlijk op het waterverbruik bespaard.

* Vanwege de covid-maatregelen zijn er geen competitiewedstrijden. Onderlinge wedstrijden tussen teams van dezelfde club zijn wel toegestaan.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Volg HeusdenNieuws ook via Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 2500 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een mail

 

Reacties