HHC’09 trekt zich terug uit de vierde klasse

Foto: Heusden Nieuws

Woensdagavond, na afloop van de vergadering die was belegd door bestuur, technische commissie en spelersgroep van HHC’09, werd er nog even hard gelachen. Jarenlang hing de club uit Oudheusden aan het elastiek in de vierde klasse moest het vrezen voor degradatie. Maar dat spook is van het sportpark verdwenen, althans voorlopig: de club schrijft zich volgend seizoen niet meer voor de standaardklasse.

Op het hoogste niveau ermee stoppen, dat doet zeer. “En toch valt het mee”, zegt bestuurslid. “We hebben nog maar twee seniorenelftallen. En al een paar seizoenen op rij is het op zondag een probleem om genoeg spelers bij elkaar te trommelen. Dat lukte nog wel, maar dikwijls werden er voetballers uit het tweede gehaald die om de selectie aan te vullen.” En dan werd vooral een beroep gedaan op oudgedienden, zoals Dandy Lommers. Alles meegemaakt, zo ook de promotie in 2010 naar de vierde klasse. “Ik deed het om de club te helpen, maar liever niet. Ik ben 35 jaar, moet maandagmorgen ook weer aan de bak. Voel je een pijntje, pijntje daar.” Dat moeten we niet meer doen, vond Kops. “Er waren een paar spelers bij die daar geen zin meer in hadden, het plezier verloren in het spelletje. De kans was aanzienlijk dat ze ermee zouden stoppen. Dan zouden we nóg meer inleveren.” Lommers: “Ik had de club nog één seizoen willen helpen, daarna niet meer.” Over de praktische invulling, zoals trainingsavonden, wordt binnenkort besproken. Wat wel duidelijk is: Frank Hendriks, trainer van het tweede, gaat de oefenstof verzorgen.

HHC’09 heeft nog niet zo heel lang geleden volledige nieuwe opstallen gekregen, zoals kleedruimtes. De gemeente is van plan om deze zomer de drainage van het hoofdveld aan te pakken. Kosten: 60.000 euro. Weggegooid geld: is dit niet het begin van het einde. Kops: “Nee. We hebben nog acht jeugdteams. Sterker nog: we hebben een juniorenelftal met enige potentie. Als we die jongens bij elkaar kunnen houden, zou het zomaar kunnen dat we toch weer mee gaan doen in de standaardklasse.” Maar dan wel onderaan beginnen, de vijfde klasse. Wat Kops het liefst ziet: “Dat er in Heusden en Oudheusden veel meer wordt gebouwd. De jeugd droogt op, daar worstelen meer verenigingen hier mee.”

HHC’09 wil nóg een knoop doorhakken: ja of nee overstappen naar het zaterdagvoetbal. “Dat duurt nog even, misschien dat we daar volgend seizoen over gaan buigen. Eerst dit maar eens laten bezinken.”

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Volg HeusdenNieuws ook via Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 2500 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een mail

 

 

 

 

 

Reacties