RKC verliest van concurrent Willem II

Foto: Arjan van Dongen

In een meeslepende wedstrijden onder toeziend oog van 2000 toeschouwers heeft Willem II een verdiende 1-0 overwinning geboekt op directe concurrent RKC Waalwijk. De Tricolores nemen door de cruciale driepunter afstand van de gevarenzone en verkleinen de afstand tot de Waalwijkers tot één punt. De griek Vangelis Pavlidis kroonde zich tot matchwinner.

In de openingsfase was het Willem II dat het overwicht had en direct het doel van RKC zocht. De eerste grote kans was voor Kwasi Wriedt, die een scherp aangesneden voorzet net niet wist aan te raken. Na een kwartier was dit hetzelfde recept aan Geelblauwe zijde, waar een voorzet van Saïd Bakari net niet aankwam bij Ola John.

De thuisploeg had het betere van het spel en ook dito mogelijkheden. Zo moest Kostas Lamprou reddend optreden op het schot van Derrick Köhn en kopte Sven van Beek snoeihard tegen de onderkant van de lat. Melle Meulensteen was nog meerdere malen belangrijk bij lage voorzetten vanaf de zijkant, waardoor Wriedt van scoren werd gehouden.

RKC begon de tweede helft met één wijziging. Ola John bleef achter in de kleedkamer en Ayman Azhil werd toegevoegd op het middenveld. Net als in de eerste helft was het Willem II dat de overhand had, wat uiteindelijk ook de openingstreffer opleverde. Vangelis Pavlidis schoot in twee instanties in het dak van het doel raak: 1-0.

Diezelfde Pavlidis had kort hierna ook zijn tweede op de schoen. Eerst schoot hij op de paal, waarna een volgend schot prooi was voor Lamprou. Met een driedubbele wissel kwamen Cyril Ngonge, Sylla Sow en Lars Nieuwpoort in de ploeg van de Geelblauwen. Kort hierna was het Richard van der Venne met een zachte kopbal, maar doelman Arijanet Muric had alsnog moeite met de bal door hem tegen de paal te laten komen.

De grootste kans van de Geelblauwen kwam op naam van Sylla Sow. Hij schoot in kansrijke positie in de korte hoek, maar Muric wist de inzet te parreren. Niet veel later schoot ook invaller Nieuwpoort richting de doelman. In de slotfase moest RKC ook nog verder met tien man, doordat Azhil geblesseerd uitviel en alle vijf wissels al waren opgebruikt. Met het verlies ziet RKC de Tilburgers naderen tot op één punt en gaat het nog een spannende slotfase van de competitie tegemoet.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Volg HeusdenNieuws ook via Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 2500 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een mail

 

Reacties