Van Gerwen sinds 2011 geen titel in eerste vier maanden van seizoen

Foto: Screenshot/WGF

Darter Michael van Vlijmen heeft dit seizoen voor het eerst sinds 2011 geen titel gewonnen in de eerste vier maanden van het seizoen.Het was eerder regel dan uitzondering dat Van Gerwen bij de start van de vijfde maand al minimaal vijf titels had gewonnen.

In 2015 en 2018 waren dat er zelfs al negen in de eerste vier maanden van het seizoen. Dit jaar is de Vlijmenaar na vijftien toernooien nog zonder een hoofdprijs.

Op het WK Darts verloor Van Gerwen in de kwartfinales van Dave Chisnall, terwijl Jonny Clayton in de tweede ronde van de Masters te sterk bleek. Op de UK Open was Van Gerwen dichtbij de titel, maar een superieure Luke Humphries hield hem uit de finale.

De vloertoernooien gaven voorlopig twaalf kansen op een eerste seizoenstitel. Daar bleven er acht van over voor Van Gerwen omdat hij er vier oversloeg. De acht Players Championships die de Vlijmenaar wel speelde leverde slechts één halvefinaleplaats op.

Eind mei krijgt de drievoudig wereldkampioen zijn volgende kans op een titel. Dan moet Van Gerwen wel eerst in de top vier van de competitiefase in de Premier League Darts eindigen. Indien dat lukt, dan mag hij op vrijdag 28 mei meedoen aan de play-offs.

Aantal titels Van Gerwen in eerste vier maanden seizoen
< 2012: 1
< 2013: 5
< 2014: 4
< 2015: 9
< 2016: 8
< 2017: 6
< 2018: 9
< 2019: 7
< 2020: 1 (seizoen werd half maart stopgezet door coronapandemie)

Bron: Dartsnieuws.com

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Volg HeusdenNieuws ook via Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 2500 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een mail

 

 

Reacties