RKC op 15e plaats halverwege competitie

Foto: Heusden N

RKC heeft donderdagavond 2021 afgesloten met een gelijkspel tegen Sparta. In Rotterdam kwamen de Geelblauwen op voorsprong via Jens Odgaard, maar bracht Vito van Crooij de ploegen weer in evenwicht.

De eerste helft golfde wat heen en weer tussen beide partijen. Sparta testte RKC-doelman Etienne Vaessen al in de eerste minuut en ook RKC liet al snel van zich horen via een schot van Jens Odgaard, hij raakte de buitenkant van de paal. Sparta had een licht overwicht in balbezit, maar toch was het de uitploeg dat op voorsprong kwam. Verdediger Tom Beugelsdijk gaf een verkeerde pass richting zijn doelman Maduka Okoye, waardoor Jens Odgaard kon profiteren en de 0-1 in de touwen werkte. De Deense aanvaller is op schot, gezien zijn vierde goal in evenveel achtereenvolgende wedstrijden. Helaas werd het nog voor rust gelijk. Vito van Crooij, aanvaller van de Rotterdammers, schoot de 1-1 binnen uit een corner. Ondanks protesten van Waalwijkse kant, de hoekschop werd genomen voordat scheidsrechter Van de Graaf had gefloten, stond het vlak voor rust weer gelijk.

Het tweede bedrijf van de wedstrijd werd attractief gestart door Sparta, dat direct na rust twee mogelijkheden kreeg. RKC ging meer op zoek naar de uitbraak, maar het ontbrak aan de eindpass. Zo bereikte Iliass Bel Hassani de opkomende Hans Mulder net niet. Hierna volgden nog pogingen van Michiel Kramer en doelpuntenmaker Odgaard, maar Okoye stond op zijn post. In de slotfase was het met name Sparta dat de aanval zocht, maar de Geelblauwen gaven weinig weg. Zo hielden ons RKC en Sparta elkaar in evenwicht en werd het 1-1 op Het Kasteel. De Geelblauwen sluiten zo 2021 af met een vijftiende plaats op de ranglijst.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen bijna 3250 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

 

Reacties

Cookieinstellingen