Topjudoka’s verzorgen clinic in Drunen

Foto: Fam de Peffer

Fivianne de Peffer doet op zaterdag 29 januari een eindopdracht voor Citytrainer en heeft voor deze dag een judo-clinic georganiseerd. Voor iedereen die interesse heeft in judo of judo beoefent: dit is je kans! Deze clinic zal onder leiding zijn van Marhinde Verkerk en Tessie Savelkouls. Deze topjudoka’s zijn op de spelen van zowel Tokio, Londen en  Rio de Janeiro uitgekomen. En ze komen nu naar Drunen.

Marhinde Verkerk is een Nederlandse judoka die uitkwam in de gewichtsklasse tot 78 kilogram. Hierin werd ze in 2009 wereldkampioene, nadat ze in 2007 en 2008 al Nederlands kampioene werd en in 2006 Europees kampioene onder 23 jaar.. Op de Olympische Spelen in Londen verloor Verkerk de strijd om het brons. Ze werd uiteindelijk vijfde. In juni 2021 besloot Marhinde een punt achter haar judo carrière te zetten.

Tessie Savelkous werd in 2014 Europees jeugdkampioen in haar klasse. In 2016 nam Savelkouls deel aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. In februari 2020 raakte Savelkouls zwaar geblesseerd: haar rechterknie schoot uit de kom en een zenuw in haar been raakte over een lengte van acht centimeter gescheurd. Hierdoor was het zeer onwaarschijnlijk dat ze ooit nog zou terugkeren in de topsport. Dankzij intensief revalideren en doorzettingsvermogen slaagde ze daar echter wel in en werd geselecteerd voor deelname aan de Olympische Spelen in Tokio.  Op 8 oktober 2021 maakte ze bekend per direct te stoppen met haar topsportcarrière. Ze gaat zich nu richten op het afronden van haar opleiding voor lerares.

Voor kinderen vanaf 6 tot 12 jaar, Witte band tot Groene band, is er een mogelijkheid om de mat te betreden met deze toppers op zaterdag 29 januari, van 11.00 tot 12.00 uur. De clinic duurt een uur, er zal voor een hapje en drankje gezorgd worden.

Ben je 12 jaar en ouder, of een Blauwe band en hoger? Dan mag je de mat betreden van 13.30 tot 15.00 uur. Naast judoën is er ook een stukje masterclass.

Heb jij interesse in de clinic, meld je dan aan via mail [email protected]

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen bijna 3250 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

 

Reacties

Cookieinstellingen