HHC’09 ziet weer sportief perspectief

Foto: Heusden Nieuws

Heusden Nieuws heeft uitgebreid stilgestaan bij de uitstekende prestaties van Vlijmense Boys in de eerste competitiehelft. Maar hoe is het de andere voetbalverenigingen vergaan? Vandaag: HHC’09.

Toen in september het voetbalseizoen weer begon, was dat voor HHC’09 even wennen. Vanaf 2009, toen Herptse Boys en Heusden met elkaar fuseerden, speelde de club nagenoeg altijd in de vierde klasse. De laatste twee seizoenen werd de ploeg, die onderaan bungelde en slechts sporadisch punten sprokkelde, gered. Er ging een streep door de competitie, dus mocht de club uit Oudheusden gewoon weer meedoen. Maar de onderlinge problemen – veel te weinig spelers – bleven. Dus werd besloten om de club terug te trekken uit de standaardklasse.

Hoe gaat het nu me de club? “Harstikke goed”, zegt bestuurslid Bert Kops. “We hebben twee heel leuke seniorenteams. Vriendenteams die bereid zijn elkaar te helpen als er een tekort aan spelers is. En het voetballen heeft een nieuw elan gekregen. De laatste jaren waren we niet meer dan vulling, wist je op voorhand al dat je zou verliezen. Dat is niet meer. Een ander sportief perspectief, dat is fijn.” HHC’09 heeft ook een Onder 17. “Die jongens zitten soms bij de senioren op de bank, doen zo wat ervaring op.” Ook op financieel vlak gaat het volgens Kops goed met HHC’09. “De kantine-inkomsten missen we. Maar dat hebben we opgevangen met Rabo Club Support. En de Grote Clubactie, die heeft veel opgebracht.”

Ander goed nieuws komt van het politiek front: er worden plannen gesmeed voor de bouw van woningen op de Oosters. “Hadden ze al lang eerder moeten doen. Maar op termijn gaan we daar natuurlijk van profiteren, al zullen we geduld moeten betrachten.” Voordat plannen veranderen in stenen, gaan er weer jaren overheen wil Kops zeggen.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen bijna 3250 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

Reacties

Cookieinstellingen