De Leyetocht zonder marathonafstand over 150 km

Foto: Leyetocht

De Leyetocht in 2022 is weer in de maand augustus en wel op zaterdag 13 en zondag 14 augustus. Er is een mountainbiketocht op zaterdag en een toertocht op zondag voor de gewone fietsers en de wielrenners. De start en finish zijn bij jeugdhuis d’n Inbreng, De marathonafstand over 150 km is vervallen.

Het experiment om op zaterdag en zondag de toertocht te houden over dezelfde routes bleek geen succes in het voorbije jaar. Reden om de oude formule te handhaven. De mountainbikeroute op zaterdag telt drie keuzeafstanden net als vorig jaar: 30, 40, 50 km. Bij de toertocht op zondag is de langste afstand over 150 km verdwenen.  Het aantal deelnemers is de laatste jaren flink teruggelopen. De kosten  om de lange route uit te zetten zijn groter dan de inkomsten van het inschrijfgeld van deze afstand. De organisatie van de Leyetocht vindt het jammer  voor de kilometerverslinders. De vijf keuzeafstanden zijn 25, 39, 50, 75, 100 km.

De Leyetocht is niet op de derde zondag van augustus vanwege de komst van de Ronde van Spanje in Den Bosch op die datum. De start en finish is voor de tweede keer bij jeugdhuis d’n Inbreng. De deelnemers waren de laatste keer te spreken over de opzet van het terras op de rolschaatsbaan.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen bijna 3250 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

Reacties

Cookieinstellingen