Eremetaal Goud en Brons DAK atleten tijdens NK Masters indoor Apeldoorn

Foto: DAK Drunen

Zaterdag 12 en zondag 13 februari 2022 was de indoorhal Omnisport in Apeldoorn de plaats waar de Nederlandse Masters om de atletiek prijzen streden.  Zowel de snelwandelaars als de sprinters stonden aan de start en behaalden eremetaal.

Bij het onderdeel 3000 m snelwandelen waren de verwachtingen van de DAK snelwandelaars hoog. Je moet niet alleen bij de eerste 3 eindigen voor de prijzen, maar ook voldoen aan de soms scherpe medaillelimieten. In ieder geval wil je zeker je beste tijd verbeteren.

Jacqueline van Drongelen met Goud op het hoogste podium. NK Masters indoor V50 3000 m snelwandelen Apeldoorn

Bij de vrouwen was de spanning aanwezig bij Jacqueline van Drongelen V50. Zij startte snel en  nestelde zich daarmee vooraan in het veld. Deze positie hield Jacqueline vast ook tov de mannen, die gelijktijdig waren gestart. Uiteindelijk verbeterde Jacqueline haar beste tijd op deze afstand tot 18:14,70 min en daarmee goed voor Goud en een clubrecord V50.

Edwin van Wijngaarden M40 was pas hersteld van een blessure, maar startte vol vertrouwen.  Na een snelle start werd het tempo in het middengedeelte van de 3 km vlak gehouden en met een goede versnelling op het einde behaalde ook Edwin goud met een tijd van 15:43:15 minuten. Een persoonlijk record.

Bij de vrouwen V40 startte Larissa Droogendijk in een vlot tempo en na de vlotte eerste ronde van 200 m bleef het tempo vlak op een iets lagere snelheid tot halverwege de afstand, waarna het tempo langzaam werd opgevoerd. Ook Larissa realiseerde een persoonlijk record van 20:15,45 minuten.

Bij de mannen M50 liep Arjan Lukken een opmerkelijke wedstrijd. Het eerste deel van de wedstrijd haalde Arjan hoge snelheden, maar de 3000 m was toch iets te lang en de laatste paar ronden werd het lastig om het tempo vast te houden. Toch realiseerde Arjan een persoonlijk record met zijn tijd van 18:38,06 minuten.

Veel blijde gezichten bij de snelwandelaars van de DAK snelwandelgroep.  Zoals gewoonlijk waren ook de sprinters weer aanwezig bij dit kampioenschap. Op zaterdag, al vroeg in de ochtend ging Ron de Vaan (mannen 50) van start op de 800 m. Hij wilde deze afstand gebruiken als warming-up voor de 400m, die hij later op de dag zou lopen. Met een 5e plaats op deze afstand ging hij in de middag vol vertrouwen de strijd op de 400 m aan. Een gevecht tot aan de streep om de tweede plaats leverde hem een bronzen medaille op in een prachtige tijd van 58,69 seconden.
Als enige sprint dame voor DAK moest Erica van Nierop de eer van de club hoog zien te houden op de 60m sprint. Zij wist haar PR met 0,06 seconden aan te scherpen en eindigde als vijfde in haar categorie van de vrouwen 55.

Ook op de 60m, maar dan bij de mannen 60 kwam Justus van Nierop aan de start. Na lang blessureleed was het de vraag of de snelheid hier onder had geleden. Gretig was hij wel, gezien de valse start die hij veroorzaakte. Uiteindelijk moest hij genoegen nemen met een vierde plaats. Hij kreeg op de tweede dag van het NK nóg een kans om zich te bewijzen en wel op de 200m. Hier behoorde hij tot de kanshebbers op een podiumplaats. Met een mooie derde plaats en een tevreden gevoel over zijn prestaties was dat een mooie afsluiting van dit weekend voor de sprinters van DAK.

Edwin van Wijngaarden genietend op de hoogste trede van het podium NK Masters indoor 3000 m snelwandelen in Omnisport Apeldoorn

Jacqueline van Drongelen met Goud op het hoogste podium. NK Masters indoor V50  3000 m snelwandelen Apeldoorn

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen bijna 3250 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

 

 

 

Reacties

Cookieinstellingen