Heusdens succes op Gewestelijk Kampioenschap skeeleren 2022

Zaterdag 28-mei was een spannende dag voor de skeeleraars van het Gewest Zuid. Op deze dag werd er gestreden om de bekers. Wie mag zich de beste skeeleraar van het Gewest Zuid (Zeeland/Noord-Brabant/Limburg) van 2022 noemen? Zoals gewoonlijk is er ook een delegatie uit de gemeente Heusden aanwezig namens de verenigingen “STC Willy van den Berk” uit Haarsteeg en “Skeelervrienden Drunen” uit Drunen.

Door de harde wind zou het een zware wedstrijd gaan worden maar gelukkig bleef het wel droog. Er was zelfs af en toe een zonnetje dat door de toeschouwers ook zeer op prijs gesteld werd.

De rijders moesten ieder 3 verschillende afstanden rijden. Er werd begonnen met de altijd spannende sprintafstand over 300 meter (100 meter voor je jongste leeftijdscategorieën) waarbij de rijders vaak maar enkele tienden van een seconde van elkaar verschillen. Zowel Lucas Fabrie alsook Lars van de Griend waren hierbij de snelste in hun leeftijdscategorie en namen meteen de leiding in het dag klassement (Lars bij de kadetten en Lucas bij de junioren B).

De tweede rit ging over 500 meter waarbij de deelnemers met 4 tot 6 rijders tegelijk op de baan tegen elkaar strijden. Lars van de Griend wist ook deze race te winnen en verstevigde hiermee de leiding in het dag klassement. In de afsluitende puntenkoers over 25 ronden (5 kilometer), waarbij op diverse momenten punten te verdienen zijn, wist Lars zijn voorsprong te behouden en dit zelfs ondanks een klein uitstapje via het gras om een valpartij voor hem te ontwijken. En hierdoor mag Lars zich dan ook Gewestelijk Kampioen 2022 noemen voor de klasse heren kadetten.

Lucas Fabrie werd bij de wedstrijd over 500 meter net tweede waardoor hij samen met zijn directe concurrent als gedeeld eerste aan de puntenkoers moest beginnen. Tijdens deze spannende race lukte het Lucas helaas niet om zijn concurrent voor te blijven waardoor hij uiteindelijk als tweede in het dag klassement is geëindigd.

Uiteindelijk is het een leuke en spannende dag geweest en is er door alle rijders, jong en oud, een mooie prestatie neergezet. Op naar de volgende wedstrijd op 4-juni in Breda.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 3750 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

Reacties

Cookieinstellingen