VV Nieuwkuijk schopt Vlijmense Boys van zijn troon

Foto: Arjan van Dongen

In de derde klasse B heeft Vlijmense Boys nagenoeg de hele competitie de lijst aangevoerd, maar zondagmiddag werden de Vlijmenaren op hardhandige wijze door Nieuwkuijk van hun troon gestoten: 4-0. In dezelfde klasse verloor RKDVC van titelkandidaat Gilze, Haarsteeg won van het gedegradeerde Baardwijk, in de 4e klasse won SC Elshout van RKKSV en FC Drunen (5e klasse) won in Dongen van DVVC.

VV Nieuwkuijk – Vlijmense Boys
De achtervolgers Trinitas Oisterwijk en Gilze maakten geen fout, daardoor zijn de mannen van trainer Erik van Esch gezakt naar de derde plaats. Er is een wonder nodig wil de Boys komende zondag in de laatste competitiewedstrijd nog met de eer gaan strijken.

In de eclatante zege had ook Milan van Esch een aandeel. Hij scoorde het tweede doelpunt. Zijn vader Erik is trainer van Vlijmense Boys. “Milan is mijn alles, maar vandaag even niet”, zei de oefenmeester. Komende zondag kan Kuijk de kers op de taart zetten: winnen bij het reeds gedegradeerde Baardwijk, dan wordt de derde periode ingepalmd.

RKDVC verloor thuis met 0-2 van Gilze, nu de nummer twee in de rangschikking. Voor Yannick van Zutphen en Ramon Kok was het een bijzonder duel: zij speelden hun laatste wedstrijd voor de Drunenaren.

Haarsteeg bezegelde het lot van Baardwijk, dat na de 4-0 nederlaag degradeert naar de vierde klasse. Voor de rust ging de wedstrijd nog gelijk op, maar toen Dave Treuren in de 55e minuut de score opende, was het verzet van de gasten meteen gebroken. Koen Sleutjes en twee keer Mathieu Schellekens maakten het kwartet vol voor de thuisclub.

In zijn laatste thuiswedstrijd won SC Elshout met de kleinst mogelijke cijfers van RKKSV: 1-0. Al na negen minuten stond de eindstand op het scorebord, een treffer van Stan de Jong. De blauw-witten hebben nog een kleine kans om de nacompetitie te halen, maar dan moet Buren zijn inhaalduel en zijn laatste competitiewedstrijd onderuit gaan.

Talha Sen en twee keer Osman Bostanci. Zij verzorgden voor vijfdeklasser FC Drunen de productie in de met 1-3 gewonnen wedstrijd tegen DVVC. Die zege was noodzakelijk om nog uitzicht te behouden op de begeerlijke vierde stek: die levert een ticket voor nacompetitievoetbal op. Maar ook HSC’28 maakte geen fout. Dus moeten de mannen van trainer Ali Albayrak hopen op een misstap in de laatste wedstrijd.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 3750 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

 

 

Reacties

Cookieinstellingen