RKDVC verliest thuis van titelkandidaat Gilze (0-2)

RKDVC verloor zondag thuis met 0-2 van Gilze, nu de nummer twee in de rangschikking. Voor Yannick van Zutphen en Ramon Kok was het een bijzonder duel: zij speelden hun laatste wedstrijd voor de Drunenaren. RKDVC is met nog een speelronde voor de boeg terug te vinden op een veilige 9e plaats

De wedstrijd begon tegen Gilze met een mooie kans voor RKDVC. Helaas wist de keeper van Gilze de bal in tweede instantie te bemachtigen. In de 6e minuut was het aan de andere kant wel raak. Gilze zette zichzelf op voorsprong met een bal die half werd geraakt door de speler die schoot. Hierna ging het spel op en neer met een veldoverwicht voor Gilze. In de 18e minuut een scrimmage voor het doel van RKDVC en nadat een aantal spelers de bal had geraakt, werd deze uiteindelijk weggewerkt.

In de 21e minuut een vrije trap op een mooie plaats net buiten het strafschopgebied van Gilze. De bal ging helaas naast. Een kwartiertje later was Gilze in de aanval en werd de bal door hen op de lat geschoten. Hierdoor bleef RKDVC in de race. In het laatste gedeelte van de eerste helft golfde het spel op en neer, maar er waren geen uitgespeelde kansen meer en er werd niet meer gescoord.

De tweede helft begon RKDVC sterk. De eerste twintig minuten had RKDVC een veldoverwicht. Toch ging het kort daarna alsnog mis. Een inschattingsfout zorgde ervoor dat de bal voor de voeten van een speler van Gilze kwam. Deze liet zich dit buitenkansje niet ontnemen, 0 – 2.

In het laatste half uur werd er door beide trainers flink gewisseld. Dit had echter geen invloed op de wedstrijd. In de allerlaatste minuut kreeg Yuri nog een rode kaart na twee keer geel. De eerste voor een overtreding en de tweede voor commentaar op de leiding. Jammer.

Gilze doet hiermee in hun jubileumweekend (100-jarig bestaan) goede zaken. Door het verlies van Vlijmense Boys bij Nieuwkuijk, komt de ploeg nu op de tweede plaats achter Trinitas. Alle drie deze ploegen hebben onderling slechts één punt verschil. Het wordt dus nog een spannend weekend met Pinksteren