Daniek van Loon behaalt weer punten op circuit Staphorst

Foto: Daniek van Loon

Daniek van Loon uit Drunen heeft een passie voor motorracen en vanaf vorig seizoen doet Daniek ook voor het eerst mee aan wedstrijden racen. In 2021 heeft ze haar eerste race seizoen gereden in de Yamaha/Kicxstart R1klasse. Haar doelstelling was om te proberen in de punten te rijden en dat is ook gelukt en werd uiteindelijk 15e.

In 2022 rijdt ze in de Yamaha/Kicxstraat R125 met als doelstelling in de top 10 te eindigen. Onderstaande haar verslag van de derde 4e wedstrijd op 2e pinksterdag 6 juni.

Race 4, Straten circuit Staphorst
“2e Pinksterdag, We moesten vroeg weg, 05:15 uur zaten we al in de auto. Daar aangekomen is het uitladen, tentje opzetten en aanmelden. Dan is het ook alweer tijd voor de technische keuring en de warming-up samen met mijn andere collega rijders van de Cup.

We hadden gelijk kwalificaties, dus geen vrije training vooraf. In de nacht had het geregend dus de baan was nat toen we aan kwamen maar gelukkig was de baan zo goed als overal droog toen wij de baan op mochten, dus het gas kon open. Ik had super tijden en ,had de aansluiting bij de andere, was het goed verder aan t opbouwen. Maar helaas in de 7e ronden stuiterde mijn voorwiel even weg, ik kon hem niet meer houden en ging onderuit. Het was een flinke klapper waarbij ik in de hooibalen en het hek ging, bijna de sloot in. De voorkant van mijn motor lag er een klein stukje in. Ik was erg geschrokken maar het hoort er nou eenmaal bij. Sessie werd geëindigd doordat niemand naar de gele vlag luisterde, dit betekend snelheid minderen voor gevaar op de baan! Maar toch nog in  Q1 mooie P14. Gelukkig zelf in orde en schade aan de motor valt ook mee!.

In de 2e kwalificatie was het een klein beetje een natte baan. Eerst even asfalt aanvoelen en daarna ging het best wel goed uiteindelijk, beetje onwennig nog maar een fantastische P12, alleen de tijden waren door de natte baan langzamer de in Q1. En ik mag gaan starten van P14.

Race 1, mijn start was helemaal niks, ik zag het start licht niet van uit mijn positie en wist dus niet wanneer ik weg moest rijden, dus reed ik maar aan toen de rest weg reed alleen daardoor gelijk een plekje verloren. Verder een hele goede race gereden met constante tijden, alleen geen plaatsen meer kunnen winnen! Afgesloten met P15 en een puntje verdiend.

Race 2, het heeft hard geregend en de baan stond helemaal blank. Het regent nog steeds, maar gelukkig kon ik het stoplicht weer zien en mijn start was best wel goed, ik zat in een mooi groepje met zijn 3e waarvan ik op een aantal bochten sneller was dan de rijder voor mij. Ik was bezig om een inhaal actie te gaan doen maar door al het vocht in combinatie met de inspanning besloeg mijn vizier en kon ik niks meer zien ik wilde hem open doen maar helaas trok ik toen mijn dodemanskoort los en viel mijn motor uit. Een hele domme fout maar helaas niks aan te doen. Alsnog zeer tevreden over de wedstrijd gefinished als 14e , maar omdat 2 rijders zijn gediskwalificeerd als 12e in de uitslag! Beetje geluk en weer 4 punten erbij.

Op naar de volgende wedstrijd 2/3 Juli in Spa!”

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 3750 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

Reacties

Cookieinstellingen