FC Drunen mag nog dromen van de vierde klasse

FC Drunen heeft komende zondag genoeg aan een gelijkspel bij Netersel om te promoveren naar de vierde klasse. Thuis werd met 2-1 gewonnen van de nummer twee in 5C. Nieuwkuijk en Vlijmense Boys verloren allebei en blijven ook volgend seizoen derdeklasser.

In de eerste helft had de thuisclub niet veel in te brengen in de voetballend wat vaardiger tegenstander. Die nam dan ook een verdiende voorsprong na een knappe kopbal van Martijn Michiels. Na de hervatting probeerde FC Drunen de bakens te verzetten, maar een kwartier lang was de gastheer nagenoeg onmachtig. Dat veranderde toen Niels Daniëls met weer een overtreding op topscorer Sinan Alkan, die een fletse pot speelde, zijn tweede gele kaart kreeg. Door het numerieke overwicht werd Netersel steeds verder op de eigen zestien teruggedrongen. En dat liet uiteindelijk de wedstrijd kantelen. Na een prachtige steekbal van invaller Broos Spijkers liet Tugsad Kali uitstekende doelman Stefan Wijnen volstrekt kansloos. Osman Bostanci tekende voor de winnende treffer, na een prachtige actie in het strafschopgebied. FC Drunen joeg op meer, maar Wijnen voorkwam met twee prachtige reddingen dat de rode loper naar de vierde klasse al kon worden uitgerold.

Nieuwkuijk blijft derdeklasser. In de eerste nacompetitiewedstrijd gingen de mannen van trainer Corné Verhoeven onderuit bij Groen Wit Breda: 2-1. Kuijk kende in de Turfstad een uitstekende start, scoorde binnen het kwartier twee keer. De eerste treffer werd afgekeurd, bij de tweede van John van Dommelen kon er wel een feestje worden gevierd. Die achterstand was voor de thuisclub het sein om vol op de aanval te spelen. Dat leverde voor de rust slechts een schot tegen het aluminium op. In de tweede helft was het duel meer in evenwicht, maar de eindstand viel toch in het nadeel uit van Kuijk, dat zich beklaagde dat vlak voordat het tweede doelpunt van Groen Wit Breda viel geen strafschop werd toegekend.

Ook voor Vlijmense Boys, dat 21 wedstrijden aan kop ging in de derde klasse B om uiteindelijk toch nog in de nacompetitie te belanden, was het sprookje van promotie naar de tweede klasse al na één wedstrijd uit. Bij tweedeklasser Bavel werd met 5-2 verloren. Zo’n honderd Vlijmense supporters waren met de feestbus naar Bavel gereisd. Een feestje werd het vlak na rust toen Bjorn van Bijnen uit een strafschop de Boys naast Bavel zette: 2-2. De thuisclub had tussen de 36e en 38e minuut een 2-0 voorsprong genomen, vlak voor rust haalde Yassine Ezzoubaa de spanning terug. Uiteindelijk moest de Boys passen, te wijten aan Niek Akkermans. Veruit de allerbeste speler bij Bavel, hij was niet te stoppen: scoorde drie keer en zette twee assists achter zijn naam.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.