Langstraat Klassieker viert feest: Vijfde editie

Foto: Langstraat Klassieker

Op zaterdag 24 september organiseren Toerclub Waalwijk en het Willem van Oranje College de vijfde editie van de Langstraat Klassieker. Deelnemers kunnen kiezen uit maar liefst zeven verschillende afstanden, 18, 40, 60, 90 en 130 kilometer. Daarnaast staan twee gravelroutes op het programma, 75 en 50 kilometer.

De startlocatie is het gebouw van het Willem van Oranje College aan de Gaard 4 in Waalwijk. Het terrein van “het Willem” wordt omgetoverd tot een sfeervolle start-/finishlocatie. De routes zijn in 2022 weer geheel vernieuwd. Dit jaar maken de deelnemers kennis met onbekende weggetjes in het Land van Heusden en Altena, door het stroomgebied van de Maas,  de Biesbosch, het slagen- en polderlandschap van de Langstraat en de rand van het bosgebied.

Nieuw dit jaar is de route van 18 kilometer, speciaal voor gezinnen met kleine kinderen en deelnemers met “aangepaste” fietsen. Verder is er een korte variant van de Gravelroute (50 kilometer). Onderweg zijn er een aantal mooie pauzeplaatsen om even te “ravitailleren”.

Na afloop is er bij “het Willem” een gezellige entourage om onder het genot van een drankje na te kletsen. Vorig jaar namen ruim 700 fietsers deel aan de Langstraat Klassieker. We gaan er voor om van de vijfde lustrum-editie een fraai fietsfestijn te maken.

Aan de Langstraat Klassieker zitten een tweetal goede doelen gekoppeld. In 2022 gaat de opbrengst naar Villa Pardoes en het schoolproject “Willem goes Brasil”. Op de website www.delangstraatklassieker.nl tref je meer informatie aan. Voorinschrijven kan via de website. Je krijgt dan je “startbescheiden” thuisgestuurd.

“De Langstraat Klassieker is een toertocht voor een breed publiek, jong en oud, sportief of puur recreatief. Iedereen is welkom. Speciale aandacht is er ook voor aangepaste fietsen. De routes zijn daar prima geschikt voor. Het gebouw van het Willem van Oranje College is dé ideale startplek”.

Zet zaterdag 24 September vast in je agenda en beleef een unieke fietservaring.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 3750 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

Reacties

Cookieinstellingen