Sven Jansen speler van het jaar bij VV Nieuwkuijk

Sven Jansen is uitgeropen bij VV Nieuwkuijk als player of the year. Hij is de stofzuiger op het middenveld, loopwonder. Levert strijd, passie, inzet. Loopt niet altijd voorop, maar is wel constant en constant nodig zoals ingrijpen, kijken, inspelen. Over alle wedstrijden gezien een mooi verdiende onderscheiding voor een mooi seizoen. Helaas kon VV Nieuwkuijk de nacompetiewedstrijd bij Groen-Wit in Breda niet winnen en blijft ook volgend seizoen derdeklasser.

Verslag Groen-Wit Breda – VV Nieuwkuijk
Het zou wat zijn, promoveren naar de 2e klasse. Maar helaas is die weg in de eerste wedstrijd van de nacompetitie geblokkeerd voor Groen-Wit uit Breda. Het was een wedstrijd die twee kanten op kon, maar de meest gelukkige was de thuisploeg die kort voor tijd het winnende doelpunt scoorde.

De wedstrijd begint direct met een doelpunt voor Nieuwkuijk. Brent scoort, maar de (KNVB-)grens zag dat de bal de achterlijn gepasseerd zou zijn. Afgekeurd dus. Daarna neemt Groen-Wit het initiatief. Met gevaarlijke schoten wordt Daan op de proef gesteld. Maar de goalie houdt stand. Nieuwkuijk kan er vooralsnog weinig tegenover zetten. Maar dan, als groen-Wit de kansen niet weet te benutten….. scoort John de 0-1 na een voorzet van Brent. Maar het wedstrijdbeeld verandert niet. Groen-Wit blijft gevaarlijk. Daan staat als een huis. De rust in met een 0-1 voorsprong, een beetje tegen de verhouding in. Maar goed, dat deert niet.

Nieuwkuijk komt vervolgens beter de kleedkamer uit dan Groen-Wit. Neemt initiatief en er zijn kansen op 0-2. Een mooie voorzet van Niels weet Brent net niet tot doelpunt te promoveren. 10 minuten na rust neemt Sven de doelman onder vuur, maar ook die staat- net aals Daan – als een huis.. Maar dan, na 20 minuten in de 2e helft is het raak voor Groen-Wit. Daan redt de kopbal, maar in de rebound gaat de bal tegen het net. 1-1. Groen-Wit neemt het heft in handen. Nieuwkuijk heeft het moeilijk, maar houdt stand. Ook nadat een kopkans voor open doel door Groen-Wit wordt gemist. 10 minuten voor tijd breekt Milan door en wordt gevloerd binnen de 16: zuiver penalty. Maar de scheids wuift de overtreding weg. Belachelijk, hoe zuiver moet ie zijn? Dan wordt Brent op de achterlijn getorpedeerd. Ook dat wordt door de scheids niet bestraft. En dan, in de ’89 minuut slaat het noodlot toe. Miguel tast mis en via een lob wordt Daan verschalkt: 2-1. En dat wordt na blessuretijd van 6 minuten ook de eindstand. Gestreden, maar helaas niet met het gewenste resultaat.

Volgend jaar staan we weer in de 3e klasse, met onze zusterverenigingen Haarsteeg, RKDVC en Vlijmense Boys. Zeker ook mooi, maar promotie zou dat overtreffen….. Misschien voor nu teleurgesteld, maar voor straks met opgeheven hoofd en toch ook enige trots de vakantie in.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.