Daniek van Loon: Race weekend bij The Race Factory

Foto: Daniek van Loon

Daniek van Loon uit Drunen heeft een passie voor motorracen en vanaf vorig seizoen doet Daniek ook voor het eerst mee aan wedstrijden racen. In 2021 heeft ze haar eerste race seizoen gereden in de Yamaha/Kicxstart R1klasse. Haar doelstelling was om te proberen in de punten te rijden en dat is ook gelukt en werd uiteindelijk 15e.

In 2022 rijdt ze in de Yamaha/Kicxstraat R125 met als doelstelling in de top 10 te eindigen. Onderstaande haar verslag van het raceweekend The Race Factory in Vledderveen.

Zaterdag 11 juni
“Op zaterdag 11 Juni konden we zes keer rijden en die dag reed ik op mijn pitbike. De eerste twee vrijetrainingen was zeer wennen ik kende de motor nog niet helemaal goed en de baan was ook nieuw voor mij. Paar probleempjes met onder andere een stuiterend achterwiel, uiteindelijk voor de 1e kwalificatie de bandenspanning wat verlaagd waardoor q1 wel echt lekker ging. Mijn rondetijden verbeterde ik super! Kwalificatie twee ging weer een stapje beter en kreeg ik ook weer veel meer vertrouwen. Bandenspanning laten staan als in q1 Ik mocht starten vanaf p8 waarbij de open pitbike en de normale cup bij elkaar reden.

Race 1 : start ging best goed, de 1e paar bochten kon ik goed bij de rest blijven helaas voor een minder lekker gevoel en vertrouwen de rijders voor me kwijt geraakt maar heb alsnog super m’n 8e plek verdedigd en behouden!

Race 2 : start was nog beter dan bij Race 1, aansluiting bij de rest ging al een stuk beter, ik had ineens een super vertrouwen en gevoel! Helaas mijn 8e plek niet helemaal kunnen verdedigen en als 9e over de finish gegaan. Mijn rondetijden ook weer een heel stuk verbeterd!

Zondag 12 juni
Zondag 12 Juni, ik reed weer op mijn Yamaha in de super sport 125 klassen. In de ochtend hadden we één vrijetraining, één kwalificatie en één wedstrijd. De vrijetraining had ik eigenlijk al gelijk een super gevoel! Helaas na 5 rondjes rode vlag door een crash van een andere rijder. In de kwalificatie dat gevoel kunnen behouden en zelfs kunnen verbeteren, de rondentijden vlogen naar beneden. Ik was zeer tevreden! De kwalificatie als 3e geëindigd. Met niet veel verschil tussen mij en de nummer 2!

De Race: mijn start was heel goed. Helaas geen plekje kunnen winnen, maar wel de aansluiting. Op sommige bochten was hij sneller en andere ik. Een super spannende race volgt, maar helaas geen goede inhaal actief kunnen zetten maar alsnog als 3e over de finish gekomen! Een mooie podium plek, en voor nu sta ik 1e in het open Nederlands kampioenschap SS 125 stock.

Zondag middag, toen hadden we een 2 uurs Race. Deze reed ik met Albert Evenhuis. Dit had ik nog nooit gedaan en was wel benieuwd hoe dat zou zijn. Van te voren een kwalificatie van een half uur gereden waarin we allebei 15 minuten hebben gereden. Een goede kwalificatie en we mogen starten op P8 van de 15 teams. Ik deed de start, een Le Mans start dat je eerst naar je motor moet rennen die papa op dat moment vast houdt. Dit ging best goed en ik zat super bij de groep en kon nog een paar plaatsen winnen! Na 13 min ongeveer gewisseld, kwam goed uit omdat er een gele vlag situatie was vanwege een chrash, en kon ik rust houden en Albert rijden. Toen reden we zelfs op p4, helaas hebben we dit niet kunnen volhouden en uiteindelijk naar p7 gezakt. Na een aantal keer gereden te hebben merkte je de vermoeidheid behoorlijk toe slaan. Maar dat houd me zeker niet tegen! We gingen door, uiteindelijk na heel veel rondjes gereden te hebben en de 2uur voorbij was reed ik de laatste run nog en de finish. Als 7e geëindigd waar we beide super blij mee zijn.”

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 3750 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

 

 

Reacties

Cookieinstellingen