FC Drunen promoveert naar 4e klasse

Zondagmiddag won FC Drunen met 1-2 bij Netersel. Dat was meer dan voldoende – in de thuiswedstrijd was met dezelfde cijfers gezegevierd – om na tien jaar weer te promoveren naar de vierde klasse.

De wedstrijden waren kopieën van elkaar. Vorige week zondag hadden de Drunenaren het in de eerste helft heel erg lastig, in Netersel was dat ook het geval. Droog houden lukte niet, uit een strafschop scoorde Jip Koning. Een terechte voorsprong, al kreeg Talha Cen nog twee mooie kansen om de gelijkmaker te scoren.

Na de hervatting was de wedstrijd veel meer in evenwicht en dienden zich maar amper kansen aan. Tot aan de 67e minuut. Toen kreeg topschutter Sinan Alkan net dat ene metertje vrijheid om met een fantastisch diagonaal schoot de doelman van Netersel volstrekt kansloos te laten: 1-1. Dat gaf de Drunenaren veel vertrouwen en dat betaalde zich uit in de 81e minuut. Talha Sen maakte een fraaie actie op de rechtervleugel, bediende Sinan Alkan op maat: 1-2.

 Foto Jan Stads / Pix4profs.
Voetbalwedstrijd Netersel – FC Drunen, return in de nacompetitie. Fc Drunen-speler Osman Bostancl (rood-wit, nr7) in duel met een Netersel-speler

Na het laatste fluitsignaal werd er gejuicht, geschreeuwd, gedanst en trainer Ali Albayrak gejonast. Sjaak Boelaars keek het met genoegen aan. “Ik heb vanaf donderdag maar amper een oog dichtgedaan”, zegt Boelaars, al vanaf 1999 leider van het eerste. “Telkens spookte het door mijn hoofd dat het niet zou lukken. En we hebben het toch geflikt, fantastisch.”

Dat FC Drunen promoveert is een klein wonder. De ploeg heeft een lastig seizoen achter de rug. Zo overleed de vader van Ali Albayrak. “Mijn vader was erg betrokken bij het team. Alle jongens kenden hem, ook zij voelden die impact. Daarnaast kwam corona vlak voor de winterstop slecht uit. Sommige jongens zijn gestopt, gingen meer werken. En de cohesie binnen de groep was minder geworden.” Na de winterstop ging Adem Alkan, wiens vier zoons in het eerste spelen, zich meer met de selectie bemoeien. Alkan: “Ali is een vriend van de jongens, staat midden in de groep. Soms moeten ze ook op hun donder krijgen. Daar ben ik voor. Ali the good cop, ik the bad cop.”

Daardoor ging het beter marcheren. Maar op de allerlaatste competitiedag had FC Drunen wel enig fortuin nodig om de nacompetitie te halen: zelf stevig winnen, de concurrent voor de felbegeerde vierde plaats zou punten moeten morsen. Zo gebeurde. Toen de nacompetitie in met een thuis- en een uitwedstrijd tegen Netersel, de nummer twee in 5C. “Die thuiswedstrijd hebben we gewonnen voor de club, de promotie hebben we gedaan voor onszelf”, zegt Albayrak. “Onszelf belonen dat we de moeilijkheden van een hobbelig seizoen hebben overwonnen.”

De promotie is deels ook te danken aan Osman Bostanci en Tugsad Kali: zij scoorden in de thuiswedstrijden. Beide spelers hebben al nadrukkelijk aangegeven te zullen vertrekken: Osman keert terug naar FC Engelen, Tugsad naar RKDVC. “Maar we gaan toch nog een keer met die jongens praten”, zegt Nafis Alkan. “Anders gaan er heel veel doelpunten weg. Misschien willen ze het nog overwegen om te blijven. Spelen in de vierde klasse klinkt toch heel aantrekkelijk.”

Netersel – FC Drunen 1-2
27. Koning (pen.) 1-0
66. S. Alkan 1-1
81. S. Alkan 1-2.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 3750 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

 

Reacties

Cookieinstellingen