RKC Waalwijk huurt speler van Arsenal

Foto: RKC Waalwijk

RKC Waalwijk beschikt komend seizoen over Mika Biereth. De 19-jarige Deense spits wordt voor één seizoen gehuurd van de Engelse grootmacht Arsenal FC. Na het aantrekken van Kevin Felida, Julian Lelieveld en Joey Kesting en de contractverlengingen van Hans Mulder en Yassin Oukili is Mika Biereth de zesde zomerse versterking van RKC Waalwijk. 

Algemeen directeur Frank van Mosselveld: ”We zijn enorm blij dat we Mika hebben kunnen huren. Met zijn talent en potentie is hij één van de grootste talenten van de Arsenal Academy en daarmee voor ons een echte buitenkans. Bij RKC krijgt hij komend seizoen de mogelijkheid om wekelijks minuten te maken op Eredivisieniveau en zich daardoor verder te ontwikkelen.”

Mika Biereth
De in Londen geboren Biereth (19) speelde tussen 2019 en 2021 in de jeugdopleiding van Fulham, waarna hij afgelopen zomer de overstap maakte naar de Academy van Arsenal en aansloot bij de U23. De afgelopen twee seizoenen samen was Biereth goed voor 36 doelpunten en 24 assists in 51 wedstrijden.

Ondanks het feit dat Biereth geboren is in Engeland heeft hij de Deense nationaliteit. Mede daardoor speelde hij tot dusver vijf jeugdinterlands (twee goals) voor Denemarken Onder 19.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 3750 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

 

Reacties

Cookieinstellingen