RKDVC wint ook 2e duel in bekertoernooi

Foto: Heusden N

RKDVC heeft ook zijn tweede bekerwedstrijd weten te winnen. Komende zondag staat de derde en laatste wedstrijd in deze bekerpoule op het programma. In Kaatsheuvel moet aangetreden worden tegen Berkdijk. De Kaatsheuvelse ploeg heeft ook beide wedstrijden weten te winnen. Zowel Berkdijk als RKDVC staan gelijk in punten en doelsaldo. Maar omdat zij in hun wedstrijden meer hebben gescoord, zal RKDVC slechts met winst door gaan naar de volgende ronde.

Uit in Waspik moest tegen een andere derdeklasser aangetreden worden. De gehele wedstrijd had RKDVC een veldoverwicht. Dit veldoverwicht werd in de eerste helft in twee doelpunten tot uiting gebracht. De eerste treffer kwam voort uit een vrije trap. Sam Pieterse , die juist daarvoor een goed genomen vrije trap gekeerd zag worden door de doelman, krulde in de 33ste minuut de bal keurig over de muur in de bovenhoek, 0-1. In de 44ste minuut scoorde Thijs Lammers de 0-2. Uit een voorzet van Ingmar Voorhaar kopte hij de bal binnen,

Ook na rust had RKDVC een veldoverwicht. Toch zag het in de 76ste minuut dat de gastheren terug konden komen tot 1-2. Luuk Molenschot kon deze treffer na een overtreding vanaf de penaltystip binnenschieten. Dankzij keeper Jordan Levy werd voorkomen dat in de slotseconde van de wedstrijd dat het nog gelijk werd. Vanuit een hoekschop kon hij fraai reddend optreden.

Opstelling      
Jordan Levy, Nick Pelle (Rick van Woerkom 49ste ), Mats van Bokhoven, Deniz Poelsma, Rik Lijbers, Thijs Lammers, Maurice Adegeest, Sam Pietersen (Yuri Houtriet 63ste ), Ingmar Voorhaar (Damian van Bijnen 69ste ), Abdel Yachou (Pim van Hulten 63ste ), Ian Storchart.

Scoreverloop : 
Sam Pietersen 0 – 1 33ste min.
Thijs Lammers 0 – 2  44ste min.
Luuk Molenschot (penalty) 1-2 76ste min.

 

 

 

Reacties

Cookieinstellingen