Regenachtige skeelerwedstrijd in Herwijnen

Afgelopen Zaterdag 10 september is de skeelercompetitie van het gewest zuid weer van start gegaan na de zomervakantie. Deze keer was de wedstrijd in Herwijnen. Dit zou een extra spannende wedstrijd worden omdat het een gecombineerde wedstrijd was met een competitie uit het westen van het land. Extra tegenstanders dus voor de rijders uit het gewest Zuid. Ook de rijders uit onze gemeente Heusden waren weer vertegenwoordigd namens de verenigingen “STC Willy van den Berk” uit Haarsteeg en “Skeelervrienden Drunen” uit Drunen.

Voor het begin van de wedstrijd was er de nodige regen gevallen hetgeen een natte baan betekende, de regenwielen moesten weer voor de dag komen. Ook tijdens de wedstrijd viel er af en toe een druppel maar de meeste races zijn gelukkig zonder regen verreden.

De rijders moesten ieder 3 verschillende afstanden rijden. Er werd begonnen met de altijd spannende sprintafstand over 300 meter waarbij de rijders vaak maar enkele tienden van een seconde van elkaar verschillen. Lucas Fabrie was hierbij de snelste in zijn leeftijdscategorie. Lars van de Griend bleef steken op de vierde plaats.

De tweede rit ging over 2 ronden (ong. 600 meter) waarbij de deelnemers met 4 tot 6 rijders tegelijk op de baan tegen elkaar strijden. Lucas Fabrie wist ook deze race te winnen en verstevigde hiermee de leiding in het dag klassement.

 

Lars van de Griend werd bij de race over 2 rondes vijfde. Dit betekende dat hij op de afsluitende puntenkoers over 15 ronden zijn best moest gaan doen om alsnog op het podium te komen. Dit heeft hij dan ook gedaan. Na een aantal rondes aftasten besloot Lars na een ronde of vijf de turbo aan te zetten en deze niet meer uit te doen waarmee hij uiteindelijk iedereen op minstens een halve ronde achterstand heeft gezet en de puntenkoers met overmacht heeft gewonnen. Ook Lucas heeft deze wedstrijd goed gereden en bleek ook hier de snelste te zijn in zijn leeftijdscategorie.

Dit alles betekende uiteindelijk dat Lucas op de eerste plaats in het dag klassement heeft gehaald en Lars uiteindelijk de derde plaats. Een goed resultaat voor beide rijders in dit sterke deelnemersveld.

De volgende wedstrijd op 17 september in Venlo is alweer de laatste wedstrijd van de skeeler competitie van het gewest zuid, hier zal dan ook het eindklassement opgemaakt gaan worden. Onze beide rijders uit Heusden staan er in de tussenstand goed voor dus ze gaan vol goede moed richting Limburg.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 4000 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen