RKDVC door naar de volgende ronde van KNVB Beker

RKDVC heeft zich na een waar spektakelstuk geplaatst voor de volgende ronde. Het won in Kaatsheuvel in de aller laatste minuut van Berkdijk met 3-4. Ook de drie andere derde klassers uit de gemeente Heusden wisten zich te plaatsen voor de volgende ronde.

Verslag RKDVC
Zondag werd de laatste wedstrijd in de bekerpoule vanwege regen afgelast. Daarom moest de wedstrijd op een doordeweekse avond ingehaald worden. Dinsdagavond was dit dus het geval. Op het goed speelbare trainingsveld moest de topper in de poule worden gespeeld. RKDVC moest, vanwege minder gescoorde doelpunten, de partij winnen om een ronde verder te komen.

De wedstrijd werd dan ook een aller vermakelijkst spektakel. Beide ploegen speelden om te winnen. Dus speelden er vele mooie momenten voor het doel van beide ploegen af. Dit leverde al na drie minuten het eerste doelpunt op. Bij een snelle uitbraak kon Berkdijk Shuburney Rosaria in stelling brengen. Met een keurig schot liet hij Jordan Levy volkomen kansloos, 1-0. Deze voorsprong konden de gastheren tot de 26ste minuut vasthouden. Op dat moment kon Yuri Houtriet keurig terugleggen op Ian Storchart. Ian liet de buitenkans niet onbenut en scoorde met een hard schot de gelijkmaker, 1-1. Echter deze stand bleef slechts enkele minuten op het virtuele scorebord staan. Immers 5 minuten later kreeg Berkdijk een uitgelezen mogelijkheid om opnieuw op voorsprong te komen. Na een overtreding kende de scheidsrechter de gastheren een strafschop toe. Reggy Elias benutte deze mogelijkheid met een laag en hard schot in de hoek van het doel, 2-1.

Ook na rust duurde het spektakel voort. Beide ploegen bleven de aanval zoeken. Echter was er een belangrijk verschil met de eerste helft te zien. Voor rust waren de gastheren gevaarlijker door goed gebruik te maken van de snelle en gevaarlijke uitbraken. Na rust leverde goed combinatiespel RKDVC de meeste en beste kansen op. In de 56ste minuut was het Yuri die de stand gelijk kon trekken door een hard en goed gericht schot, 2-2. De wedstrijd kreeg een bijzondere wending nadat in de 73ste minuut Berkdijk aanvoerder Jochem van Beek de rode kaart getoond kreeg. Voor de gastheren bleek dit een serieuze aderlating. Zij werden hierna nog meer in de verdediging gedrongen. In de 76ste minuut kon Ingmar Voorhaar met een schitterende lob RKDVC voor het eerst in deze wedstrijd op voorsprong zetten, 2-3. In de 85ste minuut kwam Berkdijk opnieuw terug in de wedstrijd. Nadat de goed leidende scheidsrechter handspel had geconstateerd, mocht Tim Snijders vanaf de strafschopstip aanleggen en voor de 3-3 zorgen. Ook hierna bleef RKDVC naar de winnende treffer zoeken. Deze werd in de allerlaatste minuut van de wedstrijd gescoord door Ingmar. In de achtste minuut van de blessure tijd scoorde hij de winnende 3-4.

Door de overwinning gaat RKDVC komende zondag ongeslagen de competitie in. Thuis tegen B.V.V.  moeten de Drunenaren de goede voorbereiding, alle wedstrijden werden gewonnen, een vervolg gaan geven. Deze competitie telt elke wedstrijd zwaar. Immers als gevolg van een reorganisatie bij de KNVB is de promotie- en degradatieregeling aangepast. De nummer 12 en 13 degraderen rechtstreeks. De nummers 9, 10 en 11 spelen nacompetitie voor klassenbehoud. Het motto van deze competitie luidt dan ook”: Elk punt gaat tellen.