39e Wallenloop Inion Heusden op zondag 9 oktober

Foto: Nadine Couwenberg

De Wallenloop is een loopevenement dat al 39 jaar door Gymnastiek- en turnvereniging Inion wordt georganiseerd. Dit evenement vindt plaats in de Vesting Heusden op zondag 9 oktober 2022. In een eigen tempo kan iedereen een ‘binnen’-ronde van ca 2300 m afleggen over de wallen, zolang het maar met lopen te maken heeft.

Naast het sportieve karakter dat  De Wallenloop biedt, kan de deelnemer onderweg genieten van het overweldigende ‘groene’ landschap, de waterpartijen en de mooie vesting en zijn contouren! De Wallenloop is een gezellig evenement voor zowel jong als oud.

Net als vorig jaar wordt in samenwerking met de atletiekvereniging Veteranen Nederland (avVN) weer een ‘buiten’-ronde van 5 km over én langs de wallen georganiseerd met een fraai zicht op de vesting. Net als bij de ‘binnen’-ronde voert ook hier het recreatieve karakter de boventoon!

Dit 39e loopevenement biedt dus voor elk wat wils. Men kan zelf zijn afstanden bepalen: één of meer ‘binnen’-ronden en/of één of meer ‘buiten’-ronden! Alle combinaties zijn mogelijk. Echter iedereen moet minimaal 1x de ‘binnen’-ronde afgelegd hebben. De gelopen afstand wordt middels een stempelkaart genoteerd.

De organisatie onderscheidt de volgende leeftijdscategorieën:  mix t/m 6 jaar, mix 7 t/m 10 jaar, mix 11 t/m 15 jaar, 16+ dames en 16+ heren. In elke groep kan gestreden worden voor de meest gelopen rondes. Dit geldt alleen voor lopers die de ‘binnen’-ronde doen. Hierbij zullen de nummers 1 t/m 3 in elke leeftijdscategorie in de prijzen vallen. Daarnaast kan ook gestreden worden voor de meest afgelegd kilometers, waarbij zowel de afgelegde ‘binnen’- als ‘buiten’ronden opgesteld worden.

Bij het afleggen van minimaal één ronde ontvangt de deelnemer een herinneringsvaantje als dank voor de actieve deelname. Uiteraard wordt ook heel goed aan de verzorging gedacht door middel van drank en versnapperingen.

Alle deelnemers kunnen starten tussen 10.00 en 12.00 uur. Het eindsignaal gaat om 13.00 uur! Inschrijfgeld is € 3,50 p.p. Inschrijven kan via de website van Inion: www.inion.nl of op 10 oktober tussen 9.15 en 12.00 uur bij de kantine van Nautical Service Heusden B.V., Scheepswerf 1 te Heusden Parkeren kan op het nabij gelegen parkeerterrein aan de Mastdijk te Heusden. Méér informatie vindt u op www.inion.nl.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 4000 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen