MHCD Dames 1 klopt Son met 2-0

MHCD Dames 1 kmt uit in de 1e klasse C van de hockeycompetitie en won afgelopen zondag met 2-0 de thuiswedstrijd van Son. Doelpuntenmakers waren Marloes en Kiki. Door deze overwinning zijn de dames 1 nog ongeslagen na 3 speelronde en is terug te vinden op de 5e plaats in de ranglijst. Onderstaande een verslag

“Vandaag was het weer tijd voor SONdag! En zoals altijd scheen de zon dan ook heerlijk. Om 12:45 ging het fluit signaal en begonnen we met de wedstrijd. In het eerste en tweede kwart speelde we een erg aanvallend spel. We wisten de rust te bewaren en de kom te spelen en vanuit daar kansen te creëren. Maar die bal wilde maar niet het goal in. Toen wiste we toch 3 strafcorners te halen maar omdat we een heel leger aan wissels hebben zaten allebei de stoppers en de slagvrouwen op de bank! Kiki pakte deze taak dan ook goed op en sloeg helaas net naast het goal.

Hierna was het rust en de stand was nog steeds 0-0. We waren het allemaal met elkaar eens we moest nog een halve wedstrijd strijden om op z’n minst 1 puntje in Drunen te houden. Zoals Jan zegt: voor elkaar, met elkaar!  Dit deden we dan ook. We coachten elkaar en werkten voor elkaar.

In het vierde kwart trok veer een sprintje naar voren, en rent zo het halve team van Son eruit. Hierna geeft ze een mooie voorzet op Marloes en die weet mooi, om de keeper heen te draaien en EINDELIJK was hij er dan de 1-0!Met volle moed hielden we vol.  Hierna kwam Fleur ook weer mooi over de achterlijn de cirkel binnen, en wist Kiki te bereiken waarna de 2-0 viel! Hoppa de eerste winst is binnen, wat betekend dat de 3 punten in Drunen blijven!

We hadden een taak deze wedstrijd en dat was geen shoots in de cirkel, bij iedere shoot die we maakte zouden we dinsdag 1 shuttle moeten rennen! Laten we daar nu allemaal een hekel aan hebben dus dat heeft ervoor gezorgd dat we GEEN strafcorners tegen hebben gekregen. Extra lang partijtje dus dinsdag.

De twee mini’s van de week hadden 2 WOTM gekozen. Dit waren Fleur en Marloes. Ook onze coaches hadden 2 meiden gekozen. Dit waren Isa Verhoeven en nogmaals Fleur. Uiteindelijk gingen de meeste stemmen naar Fleur en mag zij Harry mee naar huis nemen deze week. Komende week gaan we weer hard aan de bak (zonder shuttles) en zondag nemen we het op tegen Heeze”