Toerclub BOS uit Elshout op trainingskamp in de Pyreneeën

Foto: BOS Elshout

Een groep leden van Toerclub BOS uit Elshout heeft dit jaar een week gefietst in de Pyreneeën. Standplaats: chalet De gevonden Glimlach in Ferrières, in de Centrale Pyreneeën. Dit jaar werden meer dan 12.000 hoogtemeters afgewerkt in super mooi weer.

De Tour de France gaat dikwijls over de Tourmalet, de Col d’Aubisque, de Col de Marie-Blanque, de Col du Soulor en de Spandelles. Juist deze beklimmingen stonden dit jaar ook op het menu van de BOS-leden. Daarnaast werden ook diverse andere cols beklommen waaronder Luz Ardiden. Misschien lag het aan het mooie weer, de sfeer of de voorbereiding, maar dit jaar sneuvelden er vele persoonlijke records. Jeffrey van der Sanden reed de Aubisque meer dan 2 minuten sneller dan andere jaren. Ook op de afdalingen werd vooruitgang geboekt. Dankzij Strava kan iedereen zien hoe snel profs daar rijden. Uiteraard klimmen de renners van BOS véél langzamer, maar in de afdalingen slaan ze zeker geen flater, tenzij er schapen op de weg lopen, om vanuit het hooggebergte naar hun winterstal te gaan.

Zoals een goed Elshouter betaamt wordt ook een bezoek gebracht aan het Heiligdom Lourdes. Altijd indrukwekkend. Kortom, een geslaagde week en goed georganiseerd door lid Ruud van PAC vakanties.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 4000 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen