Padelbanen officieel geopend bij LTC Achter de Bogen

Onder een stralend zonnetje zijn zaterdag de twee nieuwe padelbanen van LTC Achter de Bogen in Drunen officieel geopend. Bij deze opening was ook wethouder Peter van Steen van de gemeente Heusden aanwezig. 

Op feestelijke wijze zijn zaterdag de twee nieuwe padelbanen van LTC Achter de Bogen geopend. De twee banen zijn een aanvulling op de tien tennisbanen die de club al heeft. Voor LTC Achter de Bogen is de opening van de padelbanen een mooie mijlpaal. Ruim een jaar geleden werd het proces om de club uit te breiden met padelbanen in gang gezet. Tijdens de ALV werd unaniem ingestemd met het voorstel en na meerdere gesprekken met de gemeente en Stichting De Schroef kwam er groen licht, waarna de aanleg in gang kon worden gezet.

Na een kort woordje van voorzitter Laurent van den Elshout mocht Berry van Leeuwen namens de Gemeente Heusden de eerste baan officieel openen. De tweede baan werd geopend door leden van de onderhoudscommissie van LTC Achter de Bogen, die de afgelopen maanden enorm veel werk hebben verricht om hun steentje bij te dragen aan de aanleg van de banen.

Voorzitter Laurent van den Elshout spreekt van een belangrijke stap voor de club. “Padel is in korte tijd enorm populair geworden. Wij zijn blij dat we onze bestaande leden nu de gelegenheid kunnen bieden om kennis te maken met de sport. Daarnaast is het mooi dat enthousiaste padelspelers die nog geen lid waren, nu ook bij ons terecht kunnen.” Om bestaande leden wegwijs te maken in het padel organiseert de club meerdere clinics, waaraan leden gratis kunnen deelnemen. De animo daarvoor bleek meteen enorm. “De inschrijvingen stroomden snel binnen. Iedereen, jong en oud, vindt het leuk om te ontdekken hoe het spelletje werkt”, zegt Van den Elshout tevreden.

Voor padel zijn andere rackets en ballen nodig dan voor tennis. Om leden niet direct op kosten te jagen kan tot het eind van deze maand gebruik worden gemaakt van ‘leenrackets’ voor padel. “Op die manier kan iedereen even kijken hoe het bevalt, zonder direct een racket te hoeven kopen.” In het nieuwe jaar wil de club starten met een eerste trainingscyclus voor padelliefhebbers. “Ook willen we padelcompetitie en padeltoernooien gaan aanbieden, maar daarover volgt binnenkort meer duidelijkheid. We zijn als club ontzettend blij dat we klaar zijn voor de toekomst.”

Foto’s gemaakt door Wil Gulpen

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 4000 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen