VV Nieuwkuijk rekent in vier minuten af met VV Haarsteeg

In de derde klasse C won Nieuwkuijk zondag de derby bij Haarsteeg met 0-2. Vlijmense Boys klopte ODC uit Boxtel en won RKDVC voor de derde keer op rij. FC Drunen beleefde een vervelende middag tegen DSS ’14 ondanks de 3-3. In dezelfde klasse was er verlies voor SC Elshout thuis tegen RKKSV (1-2). Arjan van Dongen was van de partij bij de derby tussen VV Haarsteeg en VV Nieuwkuijk en maakte een fotoserie.

VV Haarsteeg – VV Nieuwkuijk
Voor deze wedstrijden waren de sponsors uitgenodigd. Die stonden op het bordes bij de bestuurskamer naar de wedstrijd te kijken. In de eerste helft hadden ze net zo goed binnen kunnen blijven, want op het veld werd geëtaleerd was bar en boos. Het enige spannende moment was toen een bal keihard in de tribune werd geroeid: zou een toeschouwer een buts oplopen?

De ondernemers die bij zichzelf hebben gedacht om voor de tweede helft binnen vertier aan de bar te zoeken, kwamen bedrogen uit. Binnen vier minuten was er twee keer gescoord. De eerste was van Roy de Vaan, die via een Haarsteegse schoen de bal in de bovenhoek zag ploffen. De tweede, in de 49e minuut, bracht Rick van Buul op zijn naam. Oog in oog met doelman Aaron van Engelen bleef hij koelbloedig.

Harde tikken, toch bleef de thuisclub strijden voor een beter resultaat. Een paar keer werd het dreigend in het Kuijkse strafschopgebied, maar doelman Dave Tausch kon niet worden gepasseerd.

Overige duels 3e klasse
Vorige week liet Vlijmense Boys zich in de wedstrijd tegen RKDVC van zijn slechtste kant zien. Het werd 6-0. Trainer Erik van Esch, die er vanwege zijn werk niet bij kon zijn, wijdde er op een dinsdag een praatsessie aan. “Iedereen mocht zijn ergernissen op tafel leggen. En dat is ook gedaan, op zijn Vlijmens. Er zijn dus een paar harde woorden gevallen. Was nodig om met een schone lei weer te kunnen beginnen. En om een ommekeer te bewerkstelligen.” Tot voor zondagmiddag hadden de Boys pas drie punten gepakt. Daar kwamen er nog eens drie bij door ODC te kloppen: 3-1. Praatmissie gelukt dus door toedoen van Bjorn van Bijnen (twee treffers) en Ayoub Bakkali.

RKDVC is de laatste weken in heel goede doen, de Drunenaren boekten bij SCG’18 hun derde zege op rij: 0-2. Ingmar Voorhaar, die lekker in vorm is, had met een assist op Simon van der Werff een belangrijk aandeel in de openingstreffer. Voor Van der Werff was het zijn allereerste doelpunt in de hoofdmacht van blauw en wit. Vlak na rust nam Voorhaar de tweede voor zijn rekening, nadat doelman Jordan Levi RKDVC met een paar aardige reddingen had behoed voor de gelijkmaker.

Vierde klasse
Vierdeklasser FC Drunen beleefde een heel vervelende middag tegen DSS’14. Weliswaar werd een puntje gepakt (3-3), maar de scheidsrechter was na afloop de gebeten hond. De remise was ook sneu voor Samed Köksal, hij scoorde drie keer.

Pas in de extra tijd scoorden de gasten de aansluitingstreffer. “Daarna was het wachten op het eindsignaal, maar dat kwam maar niet”, zegt spits Sinan Alkan. “De scheidsrechter liet maar liefst achttien minuten doorspelen. Waarom? Geen idee. In de zeventiende viel de gelijkmaker, zestig seconden later floot hij af. We zijn door hem in het pak genaaid.”

Met SC Elshout blijft het voorlopig halen en brengen. Werd vorige week nog gewonnen bij FC Drunen (1-2), met dezelfde cijfers gingen de mannen van trainer Gilbert de Fijter op eigen  veld tegen RKKSV onderuit. Luc van den Aker had de thuisclub nog op een voorsprong gezet, Kruisstraat kwam via een pingel op gelijke hoogte. “Die hadden we ook eentje moeten krijgen”, vond De Fijter, “toen Thomas Dekker omver werd gekegeld bij een kopduel. De scheids vond het niks.” In de slotfase ging een puntje alsnog teloor.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.