Van Gerwen naar kwartfinale Grand Slam of Darts in Wolverhampton

Foto: Screenshot/WGF

Michael van Gerwen heeft donderdag de kwartfinales van de Grand Slam of Darts bereikt. De Vlijmenaar won met 10-8 van het jonge talent de Noord-Ier Josh Rock, die het publiek op de banken kreeg met een negendarter.

De partij tussen Van Gerwen en Rock was om de vingers bij af te likken. De nummer drie van de wereld kende een vliegende start door de eerste leg in twaalf darts uit te gooien. Rock deed daar een flinke schep bovenop en trok de stand via een negendarter gelijk.

Beide spelers kwamen daarna uit de pauze met een 11-darter in hun eigen legs, waardoor het 6-6 werd. Rock kwam daarna ternauwernood op 7-6 met een 91 check-out, maar werd vervolgens in de vijftiende leg wel gebroken na een geweldige 142 finish van Van Gerwen. Pas in de slotfase wist Van Gerwen zich te ontdoen van de verrassend sterk spelende Rock, die plek 55 op de wereldranglijst bezet. De hoge gemiddeldes vertelden daarbij het verhaal: 107,71 per drie pijlen voor Van Gerwen tegenover 103,93 voor Rock.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 4000 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen