Van Gerwen in kwartfinales Grand Slam of Darts uitgeschakeld

Foto: Screenshot/WGF

Het is Michael van Gerwen niet gelukt de halve finales te bereiken van de Grand Slam of Darts. De drievoudig winnaar verloor in Wolverhampton – vrij kansloos – met 16-10 van de Engelsman Luke Humphries, de nummer 8 van de wereld. Van Gerwen is de mondiale nummer 3.

Van Gerwen kwam tot een gemiddelde van 95,99 en Humphries deed het met 96,97 iets beter. De Engelsman was echter zorgvuldiger met het uitgooien. Hij maakte het af met tops, oftewel dubbel-20. Vorig jaar verloor Van Gerwen ook in de kwartfinales, toen van Michael Smith (16-13). De Nederlander wist het majortoernooi in 2015, 2016 en 2017 te winnen.

Beide spelers kwamen niet best uit de startblokken. Humphries miste in de eerste leg vier breakkansen, terwijl Van Gerwen in de derde leg liefst acht kansen onbenut liet. Dankzij een 85 finish ging Humphries met een 3-2 voorsprong de pauze in. In de tweede sessie sloeg Humphries een gaatje naar 6-3 door 140 en 167 uit te gooien, maar Van Gerwen maakte een tweede break ongedaan met een 16-darter in de tiende leg, waardoor er een 9-6 stand bij de pauze op het scorebond stond.

Van Gerwen kwam vervolgens sterk uit de pauze en brak Humphries met een 11-darter, maar Humphries plaatste meteen weer een rebreak met een schitterende 132 finish. De Engelsman hield daarna zijn eigen leg in vier pijlen om een 11-7 voorsprong te nemen. Beide spelers hielden daarna hun eigen leg, waardoor de stand 12-8 voor Humphries was bij het ingaan van de laatste onderbreking. Na de pauze volgde de definitieve knock-out. Van Gerwen miste twee kansen op 13-10, waarna Humphries dubbel 4 raakte voor 14-9. Die voorsprong gaf ‘Cool Hand Luke’ niet uit handen en met een 16-10 overwinning plaatste hij zich voor de laatste vier.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 4000 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen