VV Nieuwkuijk pakt al zijn zesde overwinning van het seizoen

Foto: Heusden Nieuws

In de derde klasse C boekte Nieuwkuijk tegen DBN 22 alweer zijn zesde zege; RKDVC trok tegen DVG voor de vierde keer op rij aan het langste eind. Haarsteeg won in DEn Bosch van BVV (1-3) en Vlijmense Boys ging met 4-0 onderuit bij FC Engelen. In de 4e klasse E pakte FC Drunen drie punten in het uitduel bij RKKSV en SC Elshout verloor in Ammerzoden bij Jan van Arckel met 2-0.

Nieuwkuijk maakte er een zevenklapper van: het werd 7-3. Daar zag het er na drie minuten niet naar uit, kwamen de Bosschenaren op een voorsprong. Na de gelijkmaker van Brent de Wijs en een direct rode kaart voor een speler van de gasten, was eigenlijk het pleit al beslecht. De mannen van trainer Corné Verhoeven walsten over hun tegenstander heen. Dik tevreden, wat hem minder zinde. “Tegen tien man toch nog twee doelpunten moeten incasseren, dat is te veel.”

RKDVC had in zijn thuiswedstrijd tegen DVG twee jubilarissen in zijn midden: Damian van Bijnen speelde zijn tweehonderdste wedstrijd in de kleuren blauw en wit; Maurice Adegeest zijn honderdste. Die mijlpaal werd gevierd met een degelijke 4-1 overwinning, waarin Pim van Hulten, die heel goed op dreef is, twee doelpunten voor zijn rekening nam. Van Bijnen omlijstte zijn eigen feestje nog met een assist, de 2-0, gescoord door Ian Storchart.

Vorige week ging Haarsteeg in de onderlinge ‘burenruzie’ met Nieuwkuijk nog met 0-2 onderuit. Die nare nasmaak van een verloren derby werd bij BVV weggespoeld met een degelijke overwinning: 1-3.  Max van den Bosch opende de score, Koen Sleutjes deed er nog een schepje bovenop en het slotakkoord was voor Tjerk van de Griendt. “In dit heel sportieve duel waarin niet één kaart is gevallen, hebben de jongens de taken exact uitgevoerd wat was besproken’, zegt trainer Ercument Metin. “Daar ben ik heel trots op.”

Vorig seizoen vochten FC Engelen en Vlijmense Boys nog om de titel, maar ging Trinitas Oisterwijk er met de hoofdprijs vandoor. Dit seizoen is alles anders voor beide clubs: ze bungelen in de onderste regionen. Zondagmiddag ontmoetten ze elkaar in Engelen, de Boys ging met 4-0 onderuit. “Zag er voor rust zeker niet naar uit”, zegt trainer Erik van Esch. “We kregen een paar mooie kansen, dat leverde niks op. Als je met drie spelers van het veld stapt die vorig seizoen in de basis speelden, dan hoef ik je niet te vertellen hoe groot de personele problemen zijn.”

In de vierde klasse E stuntte FC Drunen bij de nummer twee, RKKSV: 0-1. Samed Köksa, die vorige week een hattrick scoorde, werd in de slotfase matchwinner. Maar alle aandacht ging toch uit naar doelman Michael Jansen. “Die heeft ons er met een paar geweldige reddingen door de eerste twintig minuten gesleept”, zegt trainer Ali Albayrak. “Daarna hebben we een en ander aangepast, was de wedstrijd meer in evenwicht. Met kansen over en weer.”

SC Elshout had met Jan van Arckel nog een appeltje te schillen, het kwam er niet van: 2-0. Vorig seizoen, de laatste wedstrijd. Als SC Elshout bij Essche Boys, dat nergens meer om speelde, zou winnen, zouden de mannen van trainer Gilbert de Fijter meedoen om de nacompetitie. Maar Elshout trof een tot op het bot gemotiveerde tegenstander. Reden, zo bleek na afloop: Jan van Arckel, de enige concurrent voor die laatste nacompetitieplek, had de Boys een grote worst voorgehouden in de vorm van kratten bier. En dat werkte: SC Elshout verloor, weg toetje.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 4000 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen