Trainer Gilbert de Frijter ontvangt Sjaak Moonen trofee

Voorzitter Frie Smits heeft na de wedstrijd van SC Elshout tegen Buren de Sjaak Moonen trofee uitgereikt aan trainer Gilbert de Frijter. Hij kreeg deze prijs voor zijn jarenlange gedrevenheid en positieve inbreng voor de voetbalclub SC Elshout. De prijs in 2021 ging naar Toon de Man. De Frijter kon helaas geen driepunten binnen halen met zijn team en moest genoegen nemen met een 2-2 gelijkspel.

Wedstrijdverslag
SC Elshout kreeg in een belangrijke wedstrijd, drie punten nodig om uit de onderste regionen te blijven hekkensluiter Buren er niet onder. SC Elshout was meteen het best spelende team, dat resulteerde na een half uur met een goal van Luc van den Akker en 9 minuten na de 1-0 werd een prachtige aanval opgezet door Stan de Jong de 2-0  gescoord weer door Luc van den Akker en was er geen centje pijn.

Na rust kwam Buren een stuk feller de kleedkamer uit en werd SC Elshout steeds meer in de verdrukking geduwd, Buren maakte in de 55e minuut de  2-1 en rook zijn kansen en een kwartier voor tijd werd de 2-2 gescoord. Daarna een weer sterker Elshout maar kon het tij  niet meer keren. “In de tweede helft ging Buren uit een ander vaatje tappen, speelde alleen maar de lange bal”, zag De Fijter. “Daarin gingen we mee, en daar ligt dus onze kracht helemaal niet. We zijn in de valkuil gelopen.” Door dit gelijke spel blijft SC Elshout in de onderste regionen op een 10e plaats. Zondag gaat het op bezoek bij Wilhelmina in Den Bosch.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.