Lonneke Merkx op het podium namens STC Willy van den Berk

Foto: Willy vd Berk

Afgelopen weekend was de ijsbaan in Breda het decor voor het Gewestelijke Kampioenschap Sprint van het gewest Zuid. De beste rijders uit Zeeland, Noord-Brabant en Limburg stonden aan de start. Twee dagen vol met spannende wedstrijden waarbij de rijders zowel op zaterdag als op zondag twee wedstrijden moesten rijden. Op beide dagen stond een wedstrijd over 500meter en een wedstrijd over 1000meter op het programma.

Vanuit de gemeente Heusden was Schaats Trainings Club Willy van den Berk met 4 wedstrijdrijders vertegenwoordigd. Lonneke Merkx in de klasse Dames Junioren C, Lars van de Griend en Lucas Fabrie in de klasse Heren Junioren C en Indy Eugelink in de klasse Dames Junioren B.

Lonneke begon met een zeer sterke 500 meter waarin ze de tweede tijd wist te rijden. De andere drie wedstrijden wist ze de derde plaats te bemachtigen. De tijdverschillen tussen de nummers 2 en 3 waren erg klein maar viel uiteindelijk uit in het voordeel van Lonneke waardoor ze een mooie tweede plaats in het eindklassement wist te behalen.

Ook Indy heeft een aantal goede wedstrijden gereden alleen was de concurrentie in haar klasse te groot waardoor ze niet voor een podiumplaats wist mee te strijden. Ook Lars en Lucas waren er erg op gebrand om voor de podiumplaatsen mee te strijden. Echter kregen beide te maken met een valpartij op de eerste dag waardoor een goede eindklassering onmogelijk bleek. Wel wisten ze beide op de individuele afstanden derde plaatsen te rijden dus met de vorm zit het wel goed. Op naar de volgende wedstrijden en hopelijk weer nieuwe successen.

Vindt u schaatsen leuk of lijkt het u leuk om dit te leren? Bij STC Willy van den Berk kunt u terecht van 6 tot 86 jaar, vanaf het beginners niveau tot aan wedstrijdrijder en alles er tussenin. Neem gerust contact op via [email protected] om te informeren naar de mogelijkheden.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 4250 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen