STC Willy van den Berk scoort op het Gewestelijk Kampioenschap Pupillen en Junioren

Foto: WTC vd Berk

Afgelopen zaterdag 4-februari stond in de mooie ijsbaan in Tilburg weer een belangrijke gewestelijke schaatswedstrijd op het programma. Namelijk de Gewestelijke Kampioenschappen langebaan voor de Pupillen en Junioren C van het Gewest Zuid (Noord-Brabant, Limburg en Zeeland).

Zoals gewoonlijk stonden er vanuit onze gemeente namens de Schaats Trainings Club Willy van de Berk weer de nodige rijders aan de start. Allemaal zeer gedreven om te laten zien wat ze waard zijn.

Bij de klasse dames Junioren C moest een wedstrijd over 500 meter en een over 1500 meter gereden worden en liet Lonneke Merkx namens Willy van de Berk weer van zich spreken. Ze reed 2 hele goede races en wist beide keren tweede te worden. In het overall klassement leverde dit een mooie tweede plaats op.

In de klasse heren Junioren C werd ook een 500 meter en een 1500 meter gereden. Hier stonden namens Willy van de Berk Lucas Fabrie en Lars van de Griend aan de start. De 500 meter werd gewonnen door Lucas en Lars eindigde hier op de derde plaats. Dit betekende voor de 1500 meter dat Lucas zijn best moest doen om deze eerste plaats vast te houden en voor Lars nog een keer alles geven om te proberen een plaatsje hoger te eindigen. Uiteindelijk werd Lucas ook eerste op de 1500 meter en Lars tweede. Met als resultaat in het eindklassement dat Lucas hier de eerste plaats behaalde en Lars net te kort kwam om een plek te stijgen en uiteindelijk derde in het eindklassement werd.

Wederom een paar goede resultaten voor onze gemeentelijke deelnemers van STC Willy van den Berk die naast de eer ook nog een mooie beker mee naar huis kregen.

Vindt u schaatsen leuk of lijkt het u leuk om dit te leren? Bij STC Willy van den Berk kunt u terecht van 6 tot 86 jaar, vanaf het beginners niveau tot aan wedstrijdrijder en alles er tussenin. Neem gerust contact op via [email protected] om te informeren naar de mogelijkheden.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 4250 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen