Vrijwilliger Daisy Kivits in de Schijnwerper bij VV Nieuwkuijk

Foto: Daisy Kivits/VV Nieuwkuijk

De vrijwilligers bij VV Nieuwkuijk functioneren als en vormen zonder twijfel de motor van de voetbalvereniging. Zonder vrijwilligers zijn er bijvoorbeeld geen scheidsrechters, geen versnaperingen in de kantine, geen leiders voor de teams en ga zo maar door. Gelukkig willen dagelijks tientallen mensen (voetballers én niet-voetballers), voor én achter de schermen, werkzaamheden verrichten voor de club.

De ene vrijwilliger besteedt hier meer tijd aan dan de andere; geen probleem: Iedere vorm van inzet wordt gewaardeerd en bijzonder op prijs gesteld!
Heusden.Nieuws gaat in samenwerking met VV Nieuwkuijk vele vrijwilligers van VV Nieuwkuijk de gelegenheid geven zich voor te stellen. Als eerste komt Daisy Kivits aan het woord bekend van Snackmobiel Vlijmen

1.Vertel iets over je zelf
Ik ben Daisy, 33 jaar oud en woon in Vlijmen. In mijn dagelijkse leven ben ik vooral veel aan het werk in onze frietwagens en verder probeer ik te genieten waar het kan. Ook doe ik dus vrijwilligers werk op twee locaties. Hier bij de voetbalclub en bij zorglocatie Zandley in Drunen. Zelf voetbal ik bij Nieuwkuijk Dames 1 (aanvoerster) en ga ik graag naar de sportschool.

2.Wat is jouw taak bij VV Nieuwkuijk
Ik ben scheidsrechter bij de jeugd en dan vooral de meiden teams

3.Waarom ben je vrijwilliger geworden
Zelf voetbal ik bij de club en dan raak je al gauw bij dingen betrokken dus zo ben ik jaren geleden begonnen met het trainen van een meiden team. Dat ging helaas niet meer met mijn werk dus heb ik ervoor gekozen om een scheidsrechters cursus via de club te gaan volgen en om dan af en toe op zaterdag eens te helpen als het echt nodig is.

4.Wat is leuk aan jouw taak
De interactie voor of na de wedstrijd met de speelsters vind ik altijd wel leuk. Vind het ook leuk om te zien als er weer een talentje in een van de teams zit. Daar kan ik wel van genieten om daar naar te kijken.

5.Wat is minder leuk aan je taak
De grote mond van sommige speelster (al kan ik daar nog wel om lachen want ik kan er zelf ook soms wel wat van) Ik vind alleen de grote mond van de mensen langs het veld mega irritant en regen dat is ook niet leuk als je het veld op moet whaha

6.Wat is het leukste/mooiste moment wat je bij VV Nieuwkuijk hebt meegemaakt
Dat is een goede vraag. Ik twijfel tussen het moment waarop Deborah en ik kampioen werden met het team de we trainde (de MC1). Daar hadden we natuurlijk heel wat weken naar uitgekeken en het was of wij of de tegenstander van die wedstrijd. of het moment dat de meiden kampioen werden waarvan ik zo ongeveer alle thuiswedstrijden had gefloten. Is alweer heel wat jaren geleden hoor maar ik was heel trots op die meiden die ook nog eens op hoog niveau speelden.

7.Wat zou je willen zeggen tegen mensen die nog geen vrijwilliger zijn
Waarom niet? Om voetbalclubs en andere verenigingen draaiende te houden zijn er gewoon vrijwilligers nodig. Dus heeft u een uurtje of meerdere uurtjes over in de week ga dan eens vragen op de club of er iets is waar ze jou hulp bij kunnen gebruiken. Er zijn zoveel verschillende dingen te doen dus er zit vast wel iets bij wat je leuk vind!

8.Wil je nog iets vertellen over VV Nieuwkuijk
Nieuwkuijk is een club die constant aan het vernieuwen en verbeteren is. Ik vind dat ze alles aardig op de rit hebben. Er zijn natuurlijk altijd verbeter puntjes maar dat blijf je altijd houden. Dit jaar 15 April bestaan de dames binnen de club alweer 50 jaar dat gaan we dus even goed vieren!!

9.Wat maakt VV Nieuwkuijk zo’n bijzondere club
Er is veel samenhorigheid waardoor het een zeer hechte club is. Iedere donderdag, zaterdag en zondag hangt er een goede sfeer in de kantine en op de velden.

10.Vrijwilligers vinden wordt steeds moeilijker, wat zou je iemand als motivatie mee willen geven om dit juist wel te gaan doen.
Als ik tijd kan vrijmaken met mijn 7 dagen werken in de week dan moeten jullie het toch ook kunnen. Je hoeft geen grote wonderen te gaan verrichten maar alle handjes die helpen is weer meegenomen dus bij deze schrijf je effe in als vrijwillig(st)er oh en niet te vergeten we hebben ieder jaar een leuke vrijwilligers avond!!!

Wilt u ook een vrijwilliger in de schijnwerpers zetten? Stuur een mail naar [email protected]  en wij nemen contact met u op

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 4250 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen