Pijnlijke seizoensafsluiter voor RKC Waalwijk

RKC Waalwijk heeft zondag 28 mei naast een het laatste ticket voor play-offs Europees voetbal gegrepen. Op bezoek in Leeuwarden werd pijnlijk van SC Cambuur verloren, dat al zeker was van degradatie. Zowel in de eerste als in de tweede helft miste RKC Waalwijk focus en scherpte. De Geelblauwen eindigen seizoen op de negende plek.

Het duel in Leeuwarden ging in de beginfase naar SC Cambuur. De thuisploeg had het meeste balbezit en zette druk op het doel van de Waalwijkers. In de zesde minuut ontstond het eerste gevaar toen Yassin Oukili op de rand van het zestienmetergebied een overtreding beging. Dit leverde hem de eerste gele kaart van de wedstrijd op en SC Cambuur een fraaie positie voor de vrije trap. Deze werd in de muur geschoten, maar Cambuur hield balbezit. Toen de bal vanaf de rechterkant voorgezet werd, belandde die in de goal: 1-0. De VAR greep al snel in, vanwege een eerdere handsbal. Zo ontkwam RKC Waalwijk aan een vroege achterstand tegen de hekkensluiter. De afgekeurde treffer leek de Geelblauwen enigszins wakker geschud te hebben, want ze kwamen beter in de wedstrijd. Mats Seuntjens bracht het eerste gevaar mijn zijn stift werd over de lat getikt door doelman Ruiter. Even later probeerde Pelle Clement zijn aanvoerder voor het doel te bereiken. Zijn voorzet werd onderschept. De wedstrijd van Clement duurde niet veel langer, want twintig minuten moest de middenvelder het veld geblesseerd verlaten. Na een eerdere botsing had Clement al behandeling ontvangen. Hij leek hierna het spel voort te kunnen zetten, maar de klachten waren uiteindelijk toch te heftig. Zijn vervanger was Julen Lobete. De wedstrijd had weinig grote kansen, totdat het noodslot in de blessure tijd toesloeg voor de Waalwijkers. Uldrikis werkte in de extra tijd de 1-0 binnen, en direct vanuit de aftrap schoot Sambisse de 2-0 binnen. Dit leverde dan ook de ruststand op.

Na rust besloot Oosting enkele wijzigingen in zijn ploeg door te voeren. Adewoye en Lelieveld werden naar de kant geroepen. Hun vervangers waren Saïd Bakari en Zakaria Bakkali. Daarentegen was het de thuisploeg die het eerst gevaarlijk werd en dit leverde direct de 3-0 op. Met deze achterstand voelde Oosting zich gedwongen om zijn voorhoede te verangen, met de hoop de achterstand nog om te kunnen draaien. Aanvoerder Michiel Kramer en Mats Seuntjens moesten plaats maken voor Florian Jozefzoon en Roy Kuijpers. De wissels mochten niet baten want twintig minuten voor tijd viel de vierde treffer van SC Cambuur. De snelle aanvallers van Waalwijk wisten vanuit de omschakeling maar moeilijk echte kansen te creëren terwijl de thuisploeg volop speelde voor een vijfde doelpunt. Deze leek nog te vallen, maar ditkeer bracht het alluminium redding voor RKC Waalwijk. Na negentig minuten spelen floot Van de Graaf af en werd 4-0 de definitieve eindstand.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.