RKDVC in nacompetitie voor promotie naar 2e klasse

Maandag 2e Pinksterdag stond de laatste wedstrijd van deze competitie op het programma. Thuis tegen Nieuwkuijk kon er nog zeer veel voor RKDVC gebeuren. Zowel positief als negatief. Immers bij verlies was er een serieuze kans dat het team van trainer Edwin van Wijk veroordeelt zou worden tot het spelen van nacompetitie voor klassenbehoud.

Met een gelijkspel verzekerde het elftal zich van nog een jaar in de derde klasse. Maar bij winst bestond er een kans dat het team mee mag gaat doen om de nacompetitie met promotie als inzet. Nog nooit was RKDVC in deze verrassende positie gekomen. Dit was het gevolg van zeer wisselende prestaties. Series van vijf overwinningen werd afgewisseld met een tweetal zeer negatieve reeksen. De tegenstander van vandaag, Nieuwkuijk had zich met veel bravoure al geplaatst voor deze laatste nacompetitie.

In de wedstrijd was de spanning op de Drunense ploeg duidelijk te merken. De gasten daarentegen speelde heel frank en vrij. Het gevolg was dat het spel zich voornamelijk op het middenveld afspeelde. In de 25ste minuut kwam RKDVC op een voorsprong. Sam Pieterse mocht aanleggen bij een vrije trap van zo’n 20 meter. Hij pegelde de vrije trap onhoudbaar in het doel van de gasten en scoorde daarmee de bevrijdende 1-0. Vijf minuten later werd het zelfs 2-0 voor RKDVC. Bij een aanval van de DVC-ers kwam de bal, na een kluts, voor de voeten van Pim van Hulten. Deze buitenkans liet hij niet onbenut en schoot de bal zuiver binnen. Op slag van rust bracht Nieuwkuijk de stand op 2-1. Milan van Esch kreeg een kans nadat de bal een uitzonderlijke stuiter maakte. Met een heel fraaie en zuiver uitgevoerde lob liet hij DVC-doelman, Jelte van der Linden kansloos.

De tweede helft speelde zich nog meer op het middenveld af dan de eerste. De kansen waren zeer schaars. In de 63ste minuut kon Kyan Cordes de bal op doel koppen. Zijn bal ging via de lat over. In de 72ste minuut kon Jelte met een knappe redding zijn doel schoon houden. De derde doelmogelijkheid kwam in de 89ste minuut tot stand. Uit een hoge voorzet zag Thijs Lamers zijn kopbal op de lat belanden.

RKDVC was op het moment in ieder geval verzekerd van weer een jaar derde klasse. Voor het mooie toetje was RKDVC afhankelijk van de uitslagen bij ZIGO, tegen FC Engelen, en Vlijmense Boys, tegen VV Haarsteeg. Doordat beide uitslagen gunstig voor RKDVC uitvielen, immers ZIGO verloor met 1-3 en ook Haarsteeg moest zijn meerdere erkennen 2-1 voor Vlijmens, mogen de Drunenaren komende zondag naar Oud Gastel om daar aan te treden tegen SC Gastel. Sc Gastel is negende geworden in de tweede klasse en moet nu klassenbehoud veilig gaan stellen. De wedstrijddetails worden op de website bekend gemaakt.