Vlijmense Boys helpt RKDVC aan de nacompetitie

Foto: Hans van der Linden

In de derde klasse C heeft RKDVC door een zege op Nieuwkuijk de nacompetitie bereikt. Daar hadden de Drunenaren wel de hulp van Vlijmense Boys voor nodig. RKDVC gaat nu zondag op bezoek bij SC Gastel, VV Nieuwkuijk is de eerste ronde vrij en FC Drunen gaat proberen in de 4e klasse te blijven en ontvangt thuis Irene.

Wilde RKDVC een kans maken, dan moest er worden gewonnen van Haarsteeg. Overigens, zouden de mannen van trainer Edwin van Wijk verliezen, dan zou er zelfs nog een kansje bestaan dat DVC in de nare nacompetitie zou belanden. Zover kwam het dus niet, aan de Sportlaan werd met 2-1 gewonnen van Kuijk. Sam Pieterse en Pim van Hulten schoten raak, vlak voor rust deed Milan van Esch iets terug. Tijdens de thee had Van Wijk zijn mannen nog maar eens opgepept, daarvoor hoefde hij alleen maar het goede nieuws bij Vlijmense Boys tegen Haarsteeg en FC Engelen tegen ZIGO op te lepelen. Het perspectief op het toetje gaf de thuisclub kracht, uiteindelijk bleef het bij 2-1. De uitslag had hoger uit kunnen pakken, maar de lat verhinderde dat tot twee keer toe. Van Wijk was opgetogen. “Vier jaar en drie maanden ben ik intensief met de technische staf bezig geweest met deze club, waar ik zelf ook heb gevoetbald. Eindelijk wordt het beloond.” Komende zondag start RKDVC het toetje met een uitwedstrijd tegen SC Gastel.

Corné Verhoeven, trainer van Nieuwkuijk, tilde niet zwaar aan de nederlaag. “Onze focus ligt al weken op de nacompetitie. Dus moeten we ervoor zorgen dat iedereen fit is. Op dat vlak hebben we vanmiddag weer stappen gezet.

Haarsteeg, dat op de laaste competitiedag nog een puntje meer had dan RKDVC, kon dus betere papieren overleggen om de nacompetitie te halen. Moest er wel worden gewonnen bij het reeds gedegradeerde Vlijmense Boys. De Boys, die naar het zaterdagvoetbal verkassen, wilden nog een keer de aartsrivaal dwars zitten. En dat lukte, op sportpark De Hoge Heide werd met 2-1 gewonnen. Soufiane Bakkali en Jerre Geerts zetten de thuisclub al voor rust in het spoor richting de zege, erna deed Belmin Popara nog wat terug. “We hebben verdiend gewonnen”, vond leider Hans Paijmans. “Vooral in de eerste helft waren we beter, hebben we ook nog de paal geraakt.”

Het nacompetitieprogramma voor vierdeklasser FC Drunen is ook bekend. Op 11 juni wordt gestart met een thuiswedstrijd tegen Irene.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 4500 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen