RKC Waalwijk wint bij Vitesse en pakt eerste drie punten

Foto: Arjan van Dongen

De eerste overwinning van het seizoen is binnen. In Arnhem wist RKC Waalwijk de tradionele Airborne wedstrijd winnend af te sluiten. In de eerste helft brak Yassin Oukili de score open, waarna Richonell Margaret de wedstrijd diep in blessuretijd in het slot gooide. In de tweede helft speelde de Geelblauwen lange tijd tegen tien man, na een rode kaart voor Vitessenaar Manhoef. 

Het was de ploeg van Henk Fraser die scherper begon aan de wedstrijd. Vooral Zakaria Bakkali kreeg binnen tien minuten twee opgelegde kansen om de score te openen. Twee identieke acties van de buitenspeler, resulteerde tot tweemaal in een schot, maar in beide gevallen kon Vitesse doelman Eloy Room redding brengen. Hierna ging de wedstrijd op en neer, maar bleef RKC wel de gevaarlijkste ploeg. Toch leek Vitesse op voorsprong te komen, althans dat dacht een deel van het stadion. Een schot in de korte hoek belandde in het zijnet, maar gelukkig voor de Geelblauwen aan de buitenkant van het net.

Kort voor rust pakten de Geelblauwen dan toch de voorsprong. Eerst stond de paal een doelpunt van Denilho Cleonise in de weg en ook de rebound ging er niet in. Een paar tellen later was het echter alsnog raak. Yassin Oukili kapte zich knap vrij en wist met een bekeken schot de bal achter Room te plaatsen. Na de goal kwamen de Geelblauwen niet meer in gevaar en dus werd de kleedkamer opgezocht met een 0-1 voorsprong.

In de tweede helft was het juist Vitesse dat beter begon. In tegenstelling tot de eerste helft, resulteerde dit niet echt in grote kansen. Sterker nog, op het uur spelen ging het helemaal mis voor de thuisploeg. In het strafschopgebied van RKC ging verdediger Manhoef te hard door en kreeg hij een gele kaart van scheidsrechter Lindhout. In Zeist oordeelde men echter anders en Lindhout moest naar het VAR-scherm. De arbiter had niet lang nodig: geel werd rood en de thuisploeg moest verder met 10 man.

Hierna leek het verzet van de thuisploeg wel gebroken en was het wachten op een tweede Waalwijkse treffer. Deze bleef echter zo lang uit, dat Vitesse er weer in ging geloven. Op het veld viel vooral, het hoge aantal gele kaarten op. Het ging er af en toe stevig aan toe, maar gemeen werd het niet. Het slotoffensief van de thuisploeg bleef bij speldenprikjes en hier kon RKC Waalwijk optimaal van profiteren. Aaron Meijers kwam los van zijn tegenstander en legde de bal panklaar voor de instomende Margaret. De invaller wist hier wel raak mee en schoot hard en hoog raak. Zijn eerste doelpunt in Waalwijkse dienst en de beslissing in de wedstrijd; 0-2.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 4750 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

Cookieinstellingen