RKDVC door naar de volgende ronde KNVB beker

Foto: Arjan van Dongen

RKDVC bereikte zondag de volgende ronde van de beker via een eenvoudige zege op VCB. In een poule met Baardwijk en onze naaste buren, Fc Drunen was RKDVC voor aanvang van het duel al bijna zeker van de volgende ronde.

RKDVC ging het duel fel van start. Al na 2 minuten namen de Drunenaren de leiding via Roy Lamers, die een voorzet van Pim van Hulten in één keer op de slof nam.  Hier stelde VCB uitermate weinig tegenover. Na een kleine 10 minuten werd VCB voor de enige keer in de 1e helft echt gevaarlijk. DVC doelman, Wessel van Esch, redde echter uitstekend toen een diep gestuurde speler alleen op hem af kwam.  Na een dik half uur viel de mooiste goal van de wedstrijd. Een voorzet van Ingmar Voorhaar werd door Sam Pietersen van buiten het strafschopgebied keihard in de kruising geschoten. Onhoudbaar tekende hij de 0-2 aan. Even later werd het 0-3 door Kyan Cordes, die op acrobatische wijze in een vol strafschopgebied de bal wist binnen te werken, op het scorebord gezet.

Kort na rust werd de score al snel uitgebreid naar 0-4 via Ingmar Voorhaar die een uitstekende pass van Kyan Cordes wist te verzilveren.  Kyan wist de score daarna op te voeren naar 0-6. Eerst scoorde hij uit de rebound van een schot van Ingmar Voorhaar en kort daarna met een schuiver in de verre hoek. In de slotfase, na een fraaie solo, wist een van de voorwaartsen van VCB de eer nog te redden 1-6.  Opvallende feiten waren het officiële debuut voor Tycho van der Velden die na een dik uur mocht invallen en de invalbeurt als veldspeler van reservekeeper Remco van Engelen in de slotfase. Hij miste als voorhoedespeler zelfs nog wat kansen om te scoren in de speeltijd die hij kreeg.  Aanstaande zondag gaat het allemaal pas echt beginnen, RKDVC start dan de competitie met een uitwedstrijd tegen Helvoirt.

Opstelling : 
Wessel van Esch, Timo Boomsluiter, Bas Verhoeven (55. Colin Smits), Mats van Bokhoven (78. Remco van Engelen), Jasper Liefting, Roy Lamers, Sam Pieteren, Gok Deniz Yazici (62. Tycho van der Velden), Kyan Cordes, Pim van Hulten, Ingmar Voorhaar (62. Simon van der Werff).

Scoreverloop:   
0 – 1 Roy Lamers 2de min.
0 – 2 Sam Pieterse 32ste min.
0 – 3 Kyan Cordes 38ste min.
0 – 4 Ingmar Voorhaar48ste min.
0 – 5 Kyan Cordes 55ste min.
0 – 6 Kyan Cordes 74ste min.
1 – 6 78ste min.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 4750 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

 

 

Cookieinstellingen