Doelman Daan Dekkers verliest met VV Nieuwkuijk clean sheet. Maar wint wel

Op derdeklasser Nieuwkuijk staat voorlopig geen maat. De blauw-witten wonnen in Kerkdriel bij DSC ook hun vierde wedstrijd: 3-5 Maar deze keer werd de nul niet gehouden. Haarsteeg moest genoegen nemen met een gelijkspel in de thuiswedstrijd tegen Nulandia, RKDVC verloor in Vinkel bij EVVC, SC Elshout ging thuis onderuit tegen HRC ’14 en ook HHC ’09 verloor in de vijfde klasse van Hedel. FC Drunen en Vlijmense Boys kwamen niet in actie.

Daan Dekkers en een clean sheet: in de voorbereiding en de eerste drie competitiewedstrijden, al was hij er vorige week wegens werk in het buitenland er niet bij, was dat een heel goed huwelijk. Bij DSC moest hij echter drie keer vissen. Trainer Ronny Everaerts zat er helemaal niet mee. “Het is een aardige statistiek, meer niet. Mij gaat het erom dat we meer scoren dan de tegenstander, de drie punten dus. En die hebben we gepakt.” Binnen 38 minuten hadden Milan van Esch, Rick van Buul en Brent de Wijs voor Kuijk de weg naar de zege al ingeslagen: 0-3. “We hadden er nog meer kunnen scoren, zo goed speelden.” Hoewel de thuisclub nog drie keer toesloeg kwamen de drie punten nooit meer in gevaar.

Haarsteeg en Nulandia tekenden na negentig minuten en wat extra tijd de vrede met een gelijkspel: 2-2. Vlak voor rust en vlak voor het einde van het duel sloeg de thuisclub twee keer toe. Eerst zette Ruben Achten de gastheer op een voorsprong, in de laatste minuut van de reguliere speeltijd bezorgde Jibbe de Wijs met een kopbal de mannen van trainer Jelle Hakkert een punt. “Een verdiend punt”, vond trainer Jelle Hakkert, “want we hebben behoorlijk goed gevoetbald. Het was lastig spelen tegen Nulandia, die ploeg stond hoog. Dus probeerden we via de omschakeling toe te slaan.” Hakkert is na vier wedstrijden in de rol van hoofdtrainer tevreden. “We pakken punten, we gaan steeds beter voetballen.”

Alweer voor de derde keer dit nog prille seizoen keek RKDVC bij EVVC in de rust tegen een 2-0 achterstand aan. Ook deze derde keer moest de formatie van trainer Jasper Koole een nederlaag slikken. Dat patroon begin Koole behoorlijk te vervelen. “Blijkbaar is het lastig om goed aan een wedstrijd te beginnen. Als we dat wel doen, zoals vorige week tegen DBN 22, dan kunnen we de punten wel over de streep trekken.” Na de hervatting hadden de Drunenaren via een een treffer van Thijs Lammers nog wel de aansluiting gevonden, maar het toen het dacht toch nog een punt te peuren, sloeg de thuisclub in de omschakeling toe.

Vierdeklasser SC Elshout ging thuis tegen HRC 14 onderuit: 0-3. Je kunt vooraf allerlei scenario’s bedenken, het wil nog niet zeggen dat het tussen de kalklijnen bewaarheid wordt. Trainer Roy Fitters kan erover meepraten. Hij dacht dat de eerste drie wedstrijden kogelronde nullen op zouden leveren, tegen kampioenskandidaat Maliskamp vorige week werd verrassend gewonnen. En met HRC 14 zouden er tegenstanders komen, waarop een eentje op het Totoformulier aannemelijk zou zijn. Dus niet. “Het was een grote wanvertoning, we hebben er niks van gebakken”, was Fitters kort en krachtig in zijn commentaar. “Zelfs vanaf twee meter konden we de bal niet in het doel krijgen.”

In de vijfde klasse C ging HHC’09 onderuit bij Hedel: 4-0. Hedel heeft aardig aan ervaring ‘ingekocht’, wordt gezien als een kampioenskandidaat. Toch bleef de ploeg uit Oudheusden lang overeind. Pas in de extra tijd van de eerste helft moest doelman Jeffrey van der Loo passen na een poeier van Mike van ’t Zand. Mochten de bezoekers nog hopen op meer dan een nederlaag, binnen vijf minuten na rust was die vervlogen: 0-4. HHC’09 kon zelf geen potten breken, al werd nog een doelpunt van Timo Willemsen wegens buitenspel afgekeurd.  “We hebben vandaag weer wat geleerd”, zegt Koen. “Dat we meer op ons hoede moeten zijn, anders ligt die bal zomaar in het doel.”

FC Drunen kwam niet in actie: de wedstrijd bij DSS 14 werd afgelast vanwege de slechte gesteldheid van het veld. Ook zaterdagvierdeklasser Vlijmense Boys kwam niet in actie: die was vrij.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.