RKDVC wint 2e wedstrijd van het seizoen

RKDVC moest aantreden in de 3e klasse tegen DSC uit Kerkdriel en won na 1-0 ruststand uiteindelijk met 4-0 en klimt door deze 2e overwinning van het seizoen naar de 9e plaats. Doelpuntenmakers waren Van Hulten, Van Bokhoven, Houtriet en Deniz Yazici.

Vooraf mocht verwacht worden dat de ploegen zeer aan elkaar gewaagd zouden zijn. Vanaf de aftrap bleek dat in het veld ook. Zowel RKDVC als DSC speelde met een volle inzet. Veel duels werden op het middenveld gestreden. Maar zeer weinig doelpogingen leverde dit niet op. Pas na bijna een half uur spelen konden de gasten hun eerste doelpoging laten noteren. Bij een aanval van DSC kopte een verdediger van RKDVC de bal terug. De bal zou via de lat over het doel eindigen. Voor RKDVC was enkele minuten later de eerste kans te zien. Na een mooie aanval kon Colin Smits de bal perfect afleveren bij Pim van Hulten. Zijn inzet werd keurig gekeerd door de doelman van DSC. In de 36ste  minuut was het plots raak voor RKDVC. Nadat een hoekschop kort werd genomen. Kon Ray Kivits de bal mooi voorzetten. Bij de eerste paal kon Pim heel fraai de bal binnen tikken, 1-0. Dit was het sein voor RKDVC om het spel meer te gaan dicteren. Dit zou in de 44ste minuut tot nog een doelpoging voor RKDVC leiden. Een diepe pass op Pim zette hem vrij voor het doel. Zijn inzet werd keurig door de Drielse doelman met de benen worden verwerkt.

Na rust tapte DSC duidelijk uit een ander vaatje. Nadrukkelijk werd het doel van RKDVC gezocht. Dit leidde in de eerste twintig minuten tot enkele kansen. Echter de verdediging van RKDVC en de doelman Wessel van Esch lieten zien dat zij niet eenvoudig zijn te passeren. RKDVC moest zich beperken tot enkele uitvallen. Daarbij kreeg RKDVC enkele zeer grote kansen. In de 58ste minuut kon Pim geheel vrijstaand voor het doel niet trefzeker uithalen. In de 67ste minuut kreeg de thuisploeg opnieuw een grote kans. Nu legde Pim panklaar af op de goed spelende Kyan Cordes, maar zijn schot belandde in de handen van de Drielse doelman. Acht minuten later zou het dan toch raak zijn voor RKDVC. Yuri Houtriet liet vanuit een hoekschop keurig bij de eerste paal vallen. De kopbal van Mats van Bokhoven verdween onhoudbaar in het doel van DSC, 2-0. Hierna was het verzet van de gasten gebroken. Dit zou nog eindigen in nog twee treffers voor RKDVC. In de 82ste minuut was het Yuri die scoorde. Zijn eerste poging zou nog onderschept worden. Echter de terugspringende bal werd door hem onhoudbaar binnen geschoten, 3-0. In de blessuretijd zou zelfs de score worden uitgebreid naar 4-0. Na een snel uitgevoerde uitbraak kwam de bal bij Gok Deniz Yazici. Heel beheerst schoot hij de bal keurig tegen het netje.

Dankzij de overwinning is RKDVC geklommen naar de middenmoot. Komende week moet de ploeg naar Geffen om tegen het plaatselijke Nooit Gedacht te gaan spelen. Deze ploeg speelt net als RKDVC al meerdere jaren in de derde klasse. Veelvuldig is de ploeg in de subtop geëindigd. Ook nu is de ploeg in vorm. Dit mocht koploper Nieuwkuijk afgelopen week ondervinden. Zij werden op een 2-1 nederlaag getrakteerd door de Geffense ploeg. RKDVC zal met de volle inzet aan moeten treden wil het een resultaat behalen.