40e editie DAK Duinloop kan weer tevreden terugkijken

Deze DAK Duinloop was er een met vele gezichten. Buiten de 2 Nederlandse toppers, Björn Koreman en Dennis de Freytas die beiden de halve marathon hebben gelopen. Liep ook de topper Christ Donders de 10 kilometer mee in zijn weg na herstel van een virusje.. Daarnaast liepen ook twee visueel gehandicapte lopers mee van Running Blind: Roy van der Meijden en Gaby Wynia. Maar de aandacht voor overleden lid van DAK Anja Wes bleef ook niet onopgemerkt.

Anja Wes, deze loopster van DAK is vorig jaar in oktober overleden aan de gevolgen van longkanker. Haar partner Frits ten Cate, zelf geen hardloper, heeft als eerbetoon aan Anja voor een goed doel gelopen: Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Longziekten van het JBZ in Den Bosch. Anja werkte zelf in Tilburg. De doneeractie is: Loop voor je Longen en het doel is om zoveel mogelijk geld op te halen om in een vroeg stadium via bloedanalyse longkanker te constateren.

De weersomstandigheden waren voor de 1000 deelnemers optimaal, zeker terug te zien in de snelle tijd van Björn Koreman.

De fotografen Wil Gulpen en Roland van Riel hebben een fotoreportage gemaakt van dit mooie spektakel waar wethouder Martijn van Esch, wethouder van de gemeente Heusden, met aan zijn zijde de nieuwe voorzitter van DAK, Marcel Janssen voor het startschot zorgde bij zowel de halve marathon als de 10 kilometer.

Er zullen nog meer foto’s hier geplaatst worden.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 5200 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen