RKDVC blijft derde na winst op Nooit Gedacht

Foto: Jack Thomassen

RKDVC hield zondag de 3 punten in Drunen, na een solide wedstrijd tegen Nooit Gedacht uit Geffen. De Drunenaren blijven op de 3e plaats op de ranglijst in de 3e klasse. Alhoewel de mannen van Jasper Koole en Stijn Brokx een ongekende reeks neer hebben gezet van 12 opeenvolgende competitiewedstrijden waarin het niet verloor, moest het vandaag beducht zijn op de bezoekende ploeg.

Immers de laatste wedstrijd waarin RKDVC niet gescoord had en bovendien de 3 punten aan de tegenstander moest laten was tegen Nooit Gedacht, begin november in het vorige jaar. Net als in de eerdere ontmoeting moest ook nu uitgeweken worden naar kunstgras, aangezien het hoofdveld ook nu slecht  bespeelbaar was. Desondanks hadden de weersomstandigheden nog steeds veel vat op het wedstrijdbeeld. Een gure wind die schuin over het veld stond, in combinatie met af en toe hevige neerslag, maakte het lastig om verzorgd voetbal te spelen. RKDVC ging het beste om met deze omstandigheden en probeerde via snelle, korte combinaties de wedstrijd naar zich toe te trekken. Nadat RKDVC al twee goede mogelijkheden onbenut had gelaten: Nick Pelle werkte een voorzet van Ingmar Voorhaar over de goal en Kyan Cordes stuitte in een een-op-een duel op de Geffense keeper, was het in de 19e minuut wel raak. Pim van Hulten, ook vandaag weer in goede doen, rondde een kop-assist van Yuri Houtriet bekwaam af. Hij zette de aanval zelf mee op door zichzelf eerst prima vrij te spelen op het middenveld, daarna Ingmar wegstak in de diepte, die op zijn beurt Yuri bereikte met een afgemeten voorzet. Een mooie, voetballende goal en een terechte voorsprong.

Daarna volgde nog twee kansrijke momenten, de eerste voor Nooit Gedacht: Een lange bal, gedragen door de wind, zette een Nooit Gedacht aanvaller vrij voor Wessel van Esch. Onder druk kopte hij recht in de handen van Wessel. Pim leek kort daarna zijn 2e treffer te maken, maar helaas werd deze goal afgevlagd vanwege buitenspel. Met een 1-0 voorsprong ging RKDVC de rust in.

De 2e helft werd gestart en aanvankelijk werd de wind en de neerslag steeds heviger. Dit leverde dan ook een erg rommelig spelbeeld op in de eerste periode na de rust. RKDVC was echter in staat om na ongeveer een kwartier de regie weer wat meer in handen te krijgen. Het eerste echte gevaar werd door RKDVC gesticht en een Nooit Gedacht verdediger kon Pim alleen nog maar afstoppen door Pim nadrukkelijk vast te houden. Waar de scheidsrechter allereerst wees naar de penalty stip, trok hij deze beslissing in, op advies van de assistent scheidsrechter. De Nooit Gedacht verdediger kwam uiteindelijk goed weg met een vrije trap buiten de 16 en een gele kaart. De vrije trap leverde niets op. Een tiental minuten later was het echter wel raak. Een vrije trap, die met het hoofd werd verlengd, kon niet volledig onder controle gebracht worden door de Geffense keeper. Thijs Lammers was daarna uiterst alert om de score uit te breiden naar 2-0.

De Drunense defensie bleef daarna goed op de been. Keeper Wessel van Esch moest nog een keer een gevaarlijk schot van Nooit Gedacht onder de lat uit tikken, maar wist vooral ook door zeer attent in het gehele 16-meter gebied te keepen, veel potentieel gevaar te neutraliseren. Een solide defensie, een dynamisch middenveld en gevarieerd aanvalsspel brachten RKDVC vandaag de overwinning.

Ook koploper Nieuwkuijk wist vandaag met 2-1 thuis te winnen van uitdager SCG’18. Met een voorsprong van 8 punten lijkt de titel een gelopen race. SCG’18 en RKDVC volgen dus op gepaste afstand met een gedeelde 2e plaats in de 3e klasse C. Laat dit nu net de eerstvolgende wedstrijd zijn, die staat voor zondag 7 april op het programma in Sint-Michielsgestel. Weer een mooi affiche!!

Opstelling:        
Wessel van Esch, Bas Verhoeven (Tycho van der Velden 83ste), Damian van Bijnen, Nick Pelle, Ingmar Voorhaar, Thijs Lammers, Kyan Cordes (Duuk van der Mee 87ste), Giel Brandts, Sam Pietersen (Maurice Adegeest 75ste), Pim van Hulten (Daan Lucas 83ste), Yuri Houtriet

Scoreverloop
1 – 0 Pim van Hulten 20ste min.
2 – 0 Thijs Lammers 78ste min.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 5200 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen