JC Drunen 100% score op danexamens

Foto: JC Drunen
Op 24 maart waren er weer danexamens in het  district. Of het lag aan de strenge jury of de slechte kandidaten laten we in het midden, maar maar liefst 12 judoka’s die opgingen voor een dangraad moeten daar nog een keer voor terugkomen. Bijzonder dus dat de twee kandidaten van JC Drunen hun examen wel met een voldoende bekroond zagen.
Merijn van Tessel mocht als eerste de mat op. Hij had eerder al het grootste deel van zijn examen gehaald en hoefde alleen maar even te laten zien dat hij het staande werk op derde dan niveau beheerst. Dit keer zagen de technieken er verzorgd uit en Merijn wist een antwoord op elke vraag van de jury op de mat te laten zien. Na een kort overleg gaf de jury Merijn het goede nieuws, die nu alleen nog even vier uur moest wachten op de uitreiking.
Fivianne de Peffer had het veel moeilijker. Zij moest een compleet examen doen voor haar eerste dan en ze moest drie uur wachten en toekijken hoe anderen op examen gingen. En ze zag dus dat er best veel kandidaten niet slaagden. Eindelijk mocht ze op en dat ging uitstekend!
De trainers waren een beetje bang dat de zenuwen op zouden spelen na zo lang wachten, maar het tegendeel gebeurde. Fivianne leek in elk geval heel ontspannen haar examen af te werken. Haar nage-no kata zag er heel strak uit en bij staande technieken stond ze prima in balans na elke worp. Op de grond raakte ze totaal niet in paniek toen de examinator zelfs een techniek vroeg die niet op de lijst voor eerste dan staat. Ze deed het gewoon en ook hier was de jury heel snel uitvergaderd en gaf Fivianne het goede nieuws.
Super gedaan door onze beide kandidaten. Merijn mag vanaf nu bij het begin van de les voor zijn vader en nog wat andere judoka’s gaan zitten. Hij is de eerste van de jongere generatie die een derde dan haalt. Hopelijk inspireert dit anderen om zijn voorbeeld te volgen.
Fivianne heeft even moeten wachten op de eerste mogelijkheid die zij gezien haar leeftijd had om op examen te mogen en heeft gelijk haar zwarte band gehaald. Best heel bijzonder, zo jong en dan al zwarte band.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 5200 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen