RKDVC weet weer wat verliezen is

In de 21e speelronde in de 3e klasse C verloor RKDVC zondag weer eens in lange tijd en wel van buurmaan VV Haarsteeg. Door deze nederlaag staan de Drunenaren nu op de vijfde plaats op de ranglijst. RKDVC  en Haarsteeg moestenuitwijken naar het kunstgras op het sportpark Aan de Duinweg. De reden hiervoor is gelegen in het feit dat het hoofdveld aan groot onderhoud toe was.

Op dat kunstgras lieten de beide ploegen vanaf de aftrap zien veel respect voor elkaar te hebben. De verdedigingen waren erg gesloten en grote kansen werden er dan ook niet uitgespeeld. Dit duurde tot de 40ste minuut. Plots kreeg het talrijke publiek enkele grote kansen voorgeschoteld.

De eerste actie voor het doel van Haarsteeg kwam na een vrije trap van Sam Pieterse tot stand. De hoge voorzet werd door Bas Verhoeven door gekopt op Damian van Bijnen. Damian kopte keurig binnen. De scheidsrechter besliste echter dat het buitenspel zou zijn. Maar een minuut later was RKDVC opnieuw kansrijk. Nu kon keeper Aaron van Engelen (Haarsteeg) met zijn vingertoppen het schot van Thijs Lamers net voldoende van richting veranderen. Door dat RKDVC meer op de aanval was gaan staan kwam enige ruimte in de verdediging van RKDVC. Hiervan profiteerde Okke Vos door na een scherpe uitbraak de 0-1 binnen te schieten.

Ook in de tweede helft zou het eerste half uur veelal op het middenveld afspelen. Opnieuw waren de verdedigingen van beide ploegen zeer gesloten. Maar omdat RKDVC vanwege de achterstand meer het initiatief naar voren moest gaan leggen was het Haarsteeg dat gevaarlijk kon worden. Met name spits Robin van Esch zou een kwelgeest voor de Drunense ploeg worden. In de 68ste minuut kon Haarsteeg een bal uitverdedigen door een lange bal naar voren te geven. Robin kreeg de bal op maat en scoorde onberispelijk de 0-2. Het was RKDVC dat het wel probeerde maar zelden in een kansrijke positie kwam. Het was een zeer onverwacht schot dat zorgde voor de aansluitingstreffer. Uit een kort genomen hoekschop was het Yuri Houtriet die de bal pardoes bij de tweede paal de bal pardoes in het doel zag verdwijnen. Hierna ging RKDVC alsmaar met meer risico spelen. Met man en macht ging RKDVC op zoek naar de gelijkmaker. Uiteraard werd er steeds meer ruimte weggeven in de verdediging. Robin van Esch kon daardoor enkele malen alleen op de DVC-doelman Wessel van Esch afgaan. Tot wel drie keer was Wessel de sterkere. In de 7de minuut van de extra tijd moest ook Wessel het hoofd buigen. Op de schuiver van Robin had hij nu echt geen antwoord meer.