Special Olympics start in Drunen met Jeu de Boulescompetitie voor mensen met een (licht) verstandelijke beperking

Foto: Stichting De Schroef

Van 14 tot en met 16 juni vinden in Tilburg en Breda de Nationale Spelen plaats van de Special Olympics, het grootste wereldwijde sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking. In aanloop naar dit mega-evenement organiseren Stichting de Schroef en Jeu de boulesvereniging Batârd een laagdrempelige jeu de boulescompetitie.

Jeu de boules is een van de sporten die bij de Special Olympics fanatiek wordt beoefend. Stichting de Schroef en Batârd laten graag zien hoe leuk, laagdrempelig en uitdagend deze sport kan zijn. Voorzitter Ans Merkx van Batârd: “Jeu de boules wordt al snel gezien als een vakantiespelletje, maar het is zo veel meer dan dat. Techniek, tactiek en samenwerking zijn heel belangrijk! Dat laten we de deelnemers graag ervaren in de competitie”.

Alle betrokken partijen vinden het belangrijk dat mensen met een beperking zo veel mogelijk kunnen meedoen in de maatschappij. Daarom kunnen deelnemers zich inschrijven met een team van mensen met én zonder verstandelijke beperking. “Bij genoeg sporten is het geen enkel probleem dat mensen met en zonder beperking tegen elkaar spelen. Jeu de boules is daar een mooi voorbeeld van”, zegt buurtsportcoach Lian van de Veerdonk van Stichting de Schroef.

De competitie bestaat uit vijf dinsdagavonden, van 7 mei tot 4 juni. Er wordt gestart om 19.00 uur en afgesloten om 20.30 uur. Deelname is helemaal gratis. Inschrijven kan met een team van 2 of 3 personen via www.stichtingdeschroef/inschrijven-jeudeboules.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 5200 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen