Van Gerwen al in 1e ronde uitgeschakeld in Ahoy

Foto: Screenshot/WGF

Michael van Gerwen is donderdag al in de eerste ronde van de Premier League-speelronde in Rotterdam uitgeschakeld. De Vlijmenaar verloor in Ahoy van regerend wereldkampioen Luke Humphries: 6-4.

De 34-jarige Van Gerwen kon alleen in de eerste vier legs bijblijven bij de vijf jaar jongere Humphries. De Engelsman pakte daarna een voorsprong en gaf die niet meer uit handen. Van Gerwen noteerde een gemiddelde van 96,54 per drie pijlen. Humphries zette daar een gemiddelde van 100,34 tegenover.

Zo bleef Van Gerwen voor het tweede jaar op rij zonder zege bij de enige Premier League-ronde in Nederland. Vorig jaar verloor ‘Mighty Mike’ ook al in de openingsronde. Toen was Nathan Aspinall te sterk.

Van Gerwen zakte door zijn vroege uitschakeling naar de vierde plaats in de Premier League. De titelverdediger van de prestigieuze dartscompetitie moet nog vol aan de bak om die positie te handhaven en zich zo te plaatsen voor de play-offs. Die staan op 23 mei in Londen op het programma.

Nathan Aspinall heeft net als vorig jaar de Premier League-avond in Rotterdam gewonnen. De nummer 4 van de wereld versloeg in Ahoy in de finale Michael Smith, de mondiale nummer 3, met 6-4. De Engelsman benutte zijn vijfde matchdart.

Voor Aspinall was het pas de tweede speelavond van het seizoen waarop hij als eerste eindigde. In Rotterdam werd de twaalfde speelronde gespeeld.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 5200 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen